خوزستان جزو چهار استان پر تصادف کشور است
به گزارش خبرنگار مهر، سردار سید تیمور حسینی شامگاه سه شنبه در هفتمین جلسه کمیسیون اجرایی آئین نامه مدیریت ایمنی حمل و نقل و سوانح رانندگی خوزستان اظهار کرد: امروز در کشور با معضلی تحت عنوان تصادفات رانندگی مواجه هستیم و ترافیک با زندگی تمام مردم دنیا ارتباط داشته و همه آنها را تحت تأثیر قرار میدهد؛ همه به نوعی کاربر ترافیک و از آن تأثیرپذیر و یا بر آن تأثیرگذار هستند.
وی افزود: با این تفاسیر نتایج و اثرات اقدام در حوزه ترافیک به همه افراد جامعه میرسد؛ هرچقدر که معیشت و کرونا یا اشتغال، کشاورزی و صنعت مهم تلقی و برای زندگی راحت تر انسانها مؤثر باشند، مقوله ترافیک هم همین هدف را دنبال میکند.
جانشین رئیس پلیس راهور ناجا تصریح کرد: سالانه ۳۰۰ هزار نفر در تصادفات رانندگی مصدوم و مجروح میشوند که این آمار جدای از ۱۷ هزار فوتی ناشی از تصادفات است؛ در خوشبینانهترین حالت ممکن اگر فقط پنج درصد مصدومان یعنی ۳۰۰ هزار نفر دچار معلولیتهای مادامالعمر شوند، یعنی سالانه ۱۵ هزار نفر انسان معلول وابسته را به خانوادهها سربار میکنیم.
سردار حسینی ادامه داد: تصادفات مانند یک بمب هستند که هر آن با بدترین شکل ممکن چاشنی آن کلید میخورد و آن وقت شاهد سوانح دلخراش مثل فوت هشت عضو خانواده در یک تصادف هستیم.
وی عنوان کرد: در استان خوزستان همه دستگاههای ذیربط و مدیران ارشد باید نسبت به رفع مشکلات حوزه ترافیک دغدغه و حساسیت داشته باشند و تمام توان خود را در این زمینه به کار بگیرند؛ خوزستان با حدود ۱۷ هزار کیلومتر راه (کمتر از سه درصد جادههای کشور) متأسفانه جزو چهار استان پر تصادف کشور است.
جانشین رئیس پلیس راهور ناجا با اشاره به ثبت بالغ بر ۱۴۱ میلیون تردد در ۹ ماهه اول سال در خوزستان (۲.۳ درصد ترددهای کشور) اضافه کرد: خوزستان با حدود ۵۱۰ فوتی در تصادفات ۹ ماهه امسال بیش از ۴.۵ درصد فوتیهای ناشی از تصادفات کشور را دارد؛ شرایط استان به هیچ عنوان قابل مقایسه با سه دهه قبل نبوده و امروز نیروی انسانی به تنهایی قادر به کنترل تردد و مدیریت ترافیک نیست.
سردار حسینی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۳۳ سامانه فعال در جادههای خوزستان کد دارند، یادآور شد: ۴۰ دستگاه در انتظار کد داریم که سامانه باید بعد از تست فعال شوند؛ آنچه که نیاز است که تا بتوان محورهای مواصلاتی خوزستان را تقریباً به طور کامل تحت پوشش قرار داد، فعال شدن ۵۸۰ سامانه است.
وی با اشاره به اینکه فعال شدن سامانههای هوشمند جادهای در خوزستان باید دغدغه اصلی راهداری باشد، بیان کرد: فعالیت ناوگان عمومی بار و مسافر را باید با سامانههای هوشمند کنترل کرد؛ رفتار ترافیکی کاربران در شهرها شکل میگیرد و معابر شهری باید نظارت و کنترل دقیقی را اعمال کنند چون افراد با همین رفتار ترافیکی شهری وارد جادههای برون شهری میشوند.
جانشین رئیس پلیس راهور ناجا با اشاره به کمبودهای کلانشهر اهواز در حوزه کنترل ترافیکی افزود: بر اساس ماده ۱۰۸ قانون ششم برنامه توسعه، شهرداریها مکلف شدهاند تا امکانات، الزامات و نیازمندیهای راهور را تحت پوشش قرار دهند ولی شهرداری اهواز بین دیگر کلانشهرهای کشور تنها شهری هست که هنوز به این تکلیف قانونی خود عمل نکرد.
سردار حسینی تأکید کرد: نباید بین رفتار ترافیکی افراد در شهر و جادههای برون شهری هیچ جدایی خاصی باشد؛ از استاندار خوزستان هم درخواست داریم که مسائل ترافیکی را جزو اولویتهای این استان قرار داده و بدانند که در ستاد مرکزی نیز حمایتهای لازم و قانونی را خواهیم داشت.