گوترش: حملات به یونیفل میتواند مصداق جنایت جنگی باشد
به گزارش ایسنا، «استفان دوجاریک»، سخنگوی «آنتونیو گوترش» اظهار کرد، این دبیرکل سازمان ملل حملات رژیم صهیونیستی به پستهای دیدهبانی نیروهای صلحبان این سازمان در جنوب لبنان در روزهای گذشته که چندین تن از این نیروها را مجروح ساخت محکوم و تاکید کرده که این حملات ممکن است مصداق ارتکاب جنایت جنگی باشند.
به نوشته خبرگزاری فرانسه، دوجاریک بیان کرد: «پرسنل یونیفل و پایگاههای آنها هرگز نباید مجددا مورد حمله قرار بگیرند. حملات علیه صلحبانها نقض قوانین بینالمللی محسوب شده و ممکن است مصداق یک جنایت جنگی باشند.»
او در ادامه بیانیه خود با اشاره به حمله روز یکشنبه رژیم صهیونیستی به نیروهای یونیفل نوشت: «در حادثه شدیدا نگرانکنندهای که امروز اتفاق افتاد دروازه ورودی یک مقر سازمان ملل عمدا مورد حمله خودروهای زرهی ارتش اسرائیل قرار گرفت.»
به نوشته خبرگزاری فرانسه دست کم ۱۵ تن از نیروهای صلحبان سازمان ملل در جنوب لبنان موسوم به «یونیفیل» در روزهای اخیر در نتیجه حملات رژیم صهیونیستی مجروح شدهاند.
یونیفل اعلام کرده است که هرگونه حمله عمدی به سربازان حافظ صلح، نقض خطرناک قوانین بشردوستانه و قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت سازمان ملل به شمار میآید.
ماموریت «یونیفل» که متشکل از حدود ۹۵۰۰ سرباز از ملیتهای گوناگون است در پی حمله سال ۱۹۷۸ رژیم صهیونیستی به لبنان تاسیس شد. این نیرو اخیرا ارتش رژیم صهیونیستی را به هدف گرفتن عمدی مواضع آن در جنوب لبنان متهم کرده است.
دوجاریک گفت: «از همه طرفها از جمله ارتش اسرائیل میخواهیم از هر گونه اقدامی که نیروهای صلحبان ما را با خطر مواجه سازد اجتناب کند.»
«بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی روز یکشنبه در پیامی به دبیرکل سازمان ملل خواستار خارج کردن نیروهای حافظ صلح سازمان ملل از جنوب لبنان شد و ادعا کرد: «امتناع از خارج کردن نیروهای یونیفل از جنوب لبنان به معنای گروگان قرار دادن آنها در دست حزبالله و به خطر انداختن جان آنها و جان سربازان ماست.»
سخنگوی یونیفل در واکنش به درخواست ارتش صهیونیستی برای خارج شدن از پایگاههای خود در جنوب لبنان اعلام کرد: هیچ طرفی نمیتواند به تنهایی راجع به سرنوشت مأموریت نیروهای یونیفل در این منطقه تصمیمگیری کند. نیروهای یونیفل به مأموریتی که شورای امنیت به درخواست دولت لبنان به آنها محول کرده، ادامه میدهند؛ بنابراین مأموریت ما در جنوب لبنان تصمیمی مشترک است و هیچ دولت یا طرفی نمیتواند به تنهایی در رابطه با این مأموریت تصمیمگیری کند.
انتهای پیام