پشت پرده سفر این زن به روسیه | کرهشمالی هم وارد جنگ می شود؟
به گزارش همشهریآنلاین، شبکه تلویزیونی «اناچکی» (NHK) ژاپن به نقل از مقام های روسی نوشت: انتظار می رود وزیر امور خارجه کره شمالی با رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه در زمینه فراهم ساختن مقدمات سفر آتی رهبر کره شمالی به مسکو که قرار است تا اواخر سال جاری میلادی انجام شود، مذاکراتی انجام دهد.
این سفر از سوی «چوئه سون هائو» وزیر خارجه کره شمالی به روسیه در بحبوحه افزایش نگرانیها در مورد دخالت ادعایی پیونگ یانگ در جنگ مسکو در اوکراین صورت گرفته است.
اناچکی مدعی شد: انتظار میرود این مذاکرات همچنین در برگیرنده اعزام نیروهای کره شمالی به روسیه باشد.
تارنمای این شبکه تلویزیونی ژاپنی اعلام کرد: وزیر امور خارجه کره شمالی و مقام های روسیه همچنین در نظر دارند به دنبال امضای «پیمان شراکت جامع راهبردی» در زمینه توسعه همکاری روابط بین دو کشور به گفتوگو پردازند.
همچنین خبرگزاری رسمی کره شمالی KCNA گزارش کرد هیئتی به ریاست وزیر خارجه کره شمالی روز دوشنبه برای سفری رسمی به روسیه رفت اما از ذکر جزئیات این سفر امتناع کرد.
به نقل از خبرگزاری رویترز، سفارت روسیه در بیانیهای که در صفحه شبکه اجتماعی Vkontakte سفارتخانه منتشر شد، اعلام کرد «الکساندر ماتسگورا» سفیر روسیه در پیونگ یانگ، چوئه را در فرودگاه بدرقه کرد.
در این بیانیه آمده است: «سفر وزیر خارجه کره شمالی به فدراسیون روسیه در چارچوب یک گفتوگوی راهبردی انجام میشود که پس از توافق برای تقویت روابط بین رهبران ۲ کشور در نشست ژوئن ۲۰۲۴ صورت میگیرد.»
«یون سوک یول»، رئیس جمهور کره جنوبی در جریان نشست تلویزیونی کابینه مدعی شد که همکاری نظامی «غیرقانونی» بین روسیه و کره شمالی تهدیدی جدی برای جامعه بینالمللی است و افزود: «از همه میخواهم تا نسبت به مدیریت خطر هوشیار باشند.»
سفر وزیر خارجه کره شمالی به روسیه در حالی انجام میشود که ناتو به سئول، واشنگتن و کییف برای تایید اعزام نیروها از سوی پیونگ یانگ به روسیه، گفت که واحدهای نظامی کره شمالی در منطقه کورسک روسیه در مرز با اوکراین مستقر شدهاند.
پنتاگون روز دوشنبه اعلام کرد که اگر کره شمالی وارد جنگ مسکو علیه کییف شود، واشنگتن محدودیتهای جدیدی را برای استفاده اوکراین از تسلیحات آمریکایی اعمال نخواهد کرد.
وزارت دفاع آمریکا همچنین اعلام کرد که کره شمالی ۱۰ هزار سرباز را برای آموزش به شرق روسیه اعزام کرده که این رقم در روز چهارشنبه ۳۰۰۰ نفر بود.
«جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا نیز این وضعیت را «بسیار خطرناک» خواند.
«مارک روته»، دبیرکل ناتو نیز پس از نشست روز دوشنبه با هیئتی از کره جنوبی گفت تعمیق روابط نظامی بین مسکو و پیونگ یانگ تهدیدی جدی برای امنیت هند-پاسیفیک و یورو-آتلانتیک است.
رئیس جمهور کره جنوبی در تماس تلفنی با «اورزولا فون در لاین»، رئیس کمیسیون اروپا مدعی شد که اعزام نیروهای کره شمالی به خط مقدم جنگ در اوکراین ممکن است زودتر از حد انتظار انجام شود.
لازم به یادآوری است که پیمان مشارکت راهبردی جایگزین چند سند اساسی دیگر یعنی پیمان دوستی و همکاری متقابل ۱۹۶۱، پیمان دوستی و همکاری حسن همجواری ۲۰۰۰ و بیانیههای مسکو و پیونگ یانگ در سالهای ۲۰۰۰ و ۲۰۰۱ میشود.
از زمان دیدار کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در خاور دور این کشور در سال گذشته، ۲ کشور روابط نظامی خود را ارتقا دادهاند. آنها دوباره در ژوئن سال جاری میلادی برای امضای یک مشارکت استراتژیک جامع که شامل یک پیمان دفاعی متقابل است، ملاقات کردند.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه خرداد سالجاری در سفر به پیونگ یانگ به دنبال امضای توافق مشارکت راهبردی جامع با کره شمالی اعلام کرد که مسکو و پیونگ یانگ متعهد شدند که در صورت حمله به یک طرف، دیگری به کمک بیاید.