سران پنتاگون برای دوران ترامپ تدارک میبینند
به گزارش ایسنا، دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا پیش از این درباره این احتمال که در آینده در دوره ریاستجمهوریاش از سربازان ارتش برای اجرای فرامین داخلی و اخراج گسترده مهاجران استفاده کرده و همچنین وزارتخانهها و نهادهای دولت فدرال ایالات متحده را با کارمندان و مقامهای وفادار به خود پر کرده و به «پاکسازی عوامل فاسد» در تشکیلات امنیت ملی آمریکا بپردازد، صحبت کرده بود.
براساس گزارش شبکه «سیانان»، ترامپ در دور اول ریاستجمهوری خود روابط پرتنشی را با بخش اعظمی از رهبران نظامی ارتش از جمله ژنرال «مارک میلی»، رئیس سابق ستاد مشترک ارتش آمریکا پیدا کرده بود. پیش از این گزارش شد که این ژنرال بازنشسته ارتش آمریکا در زمان خدمتش در دوره ریاست جمهوری ترامپ گامهایی را با هدف محدود کردن توانایی رئیس جمهور منتخب کنونی به منظور استفاده از تسلیحات هستهای اجرا کرد. ترامپ نیز پیشتر ژنرالهای ارتش آمریکا را «ضعیف» و «رهبرانی بی تاثیر» خوانده بود.
شبکه آمریکایی تصریح کرد: مقامهای کنونی وزارت دفاع ایالات متحده خودشان را برای تغییرات در پنتاگون و در نظر گرفتن سناریوهای مختلف برای مواجهه با این تغییرات آماده میکنند.
یک مقام وزارت دفاع آمریکا گفت: «ما همگی داریم برای بدترین سناریو تدارک دیده و برنامهریزی میکنیم اما واقعیت این است که هنوز نمیتوانیم پیشبینی کنیم که وضعیت چطور پیش خواهد رفت.»
پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری اخیر ایالات متحده پرسشهایی را میان ردههای پنتاگون به وجود آورده درباره اینکه باید نسبت به صدور هر گونه دستورات خلاف قانون از سوی دونالد ترامپ به ویژه در صورت حمایت گماشتگان سیاسی وی در داخل وزارتخانه از این دستورات، چه برخوردی داشت.
به نوشته سیانان یک مقام نظامی دیگر اظهار کرد: «قوانین سربازان ارتش را ملزم کرده که از دستورات غیرقانونی تبعیت نکنند. اما سوال این است که بعد از آن چه اتفاقی خواهد افتاد؟ آیا ما شاهد استعفاهای گسترده رهبران ارشد نظامی خواهیم بود؟ یا اینکه آیا آنها در واکنش به این رویداد دست به برکنار کردن نیروها خواهند زد؟»
هماکنون مشخص نیست که ترامپ چه فردی را به عنوان گزینه وزارت دفاع انتخاب خواهد کرد هر چند که به گفته یک مقام سابق وزارت دفاع آمریکا که سابقه خدمت در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ را دارد، این رئیس جمهور منتخب ایالات متحده نمی خواهد آن نوع روابط «خصمانه» که در دوره اول ریاست جمهوری با مقامهای نظامی داشت را دوباره تکرار کند.
مقام مذکور ادامه داد: «در آن زمان روابط کاخ سفید با وزارت دفاع آمریکا واقعا بد بود و هم اکنون دغدغه اصلی مربوط به این است که ترامپ چطور این بار افراد و مقامهای وزارت دفاع را بر میگزیند.»
به نوشته سیانان مقامهای وزارت دفاع آمریکا از سوی دیگر مشغول شناسایی کارمندان غیرنظامی هستند که ممکن است بعد از مشمول شدن برای یک فرمان اجرایی که نخستین بار از سوی دونالد ترامپ در سال ۲۰۲۰ تحت عنوان برنامه F صادر شد، به آسانی از سوی این رئیس جمهور منتخب اخراج شوند.
هماکنون تعداد زیادی از مقامهای نظامی ایالات متحده نگران این هستند که ترامپ با قدرت نظامی کشورشان چه کار خواهد کرد.
ترامپ ماه گذشته میلادی گفته بود: «ارتش باید برای مدیریت دشمن برآمده از داخل و دیوانههای چپ افراطی مورد استفاده قرار بگیرد.»
و همچنین درباره بروز اعتراضات بالقوه مرتبط با روز انتخابات آمریکا اضافه کرد: «فکر میکنم باید در صورت لزوم نیروهای گارد ملی یا در صورت لزوم ارتش، به آسانی بتوانند آنها را مدیریت کنند چون میتوان اجازه داد که این اتفاق بیفتد.»
چند تن از مقامات ارشد سابق نظامی که در دوره ریاست جمهوری قبلی ترامپ خدمت کردهاند، از جمله مارک میلی و همینطور ژنرال بازنشسته جان کلی، رئیس دفتر سابق دولت ترامپ در سال های اخیر زنگ خطر را در مورد انگیزه های اقتدارگرایانه وی به صدا درآورده اند. جان کلی قبل از انتخابات اخیر ایالات متحده گفته بود «ترامپ را میتوان به طور کلی به عنوان یک فرد فاشیست تعریف کرد» و او پیش از این از اینکه در زمان حکومت هیتلر، ژنرال ها به این رهبر سابق آلمان نازی اظهار وفاداری می کردند ستایش کرده است.
شبکه آمریکایی تصریح کرد پنتاگون قادر به انجام اقدامات چندانی برای محافظت پیشگیرانه از نیروها در برابر سوءاستفادههای احتمالی فرمانده کل قوا از قدرت نیست. وکلای وزارت دفاع میتوانند توصیه هایی را به رهبران نظامی در مورد قانونی بودن دستورات ارائه دهند، اما هیچ تضمین حقوقی واقعی که مانع از اعزام سربازان آمریکایی به خیابان های ایالات متحده توسط ترامپ شود وجود ندارد.
یک مقام ارشد سابق وزارت دفاع آمریکا که سابقه خدمت در دوره ریاست جمهوری ترامپ را دارد گفت که از نظر او احتمالا در دولت جدید ترامپ نظامیان ارتش در تعداد بیشتری برای کمک به ماموران سازمان گمرک و محافظت مرزی برای محافظت از مرز جنوبی به کار گرفته خواهند شد.
در حال حاضر هزاران تن از این نیروها در محل این مرز وجود دارند در حالی که دولت «جو بایدن»، رئیس جمهور در حال کنارهگیری آمریکا سال گذشته میلادی ۱۵۰۰ تن از نظامیان مشغول به خدمت را به آنجا فرستاد و مدتی بعد هم چند صد تن دیگر از آنها را به آنجا اعزام کرد.
اما مقام سابق مذکور تاکید کرد این نیز محتمل است که این نیروها در راستای وعدههایی که ترامپ در زمان تبلیغات انتخاباتی مطرح کرده بود به منظور اجرای استرداد گسترده مهاجران غیرقانونی به خیابانهای شهرهای آمریکا فرستاده شوند.
این مقام گفت: «سازمانهای ضابط قانون داخلی از نیروهای انسانی، بالگردها، کامیونها و توانمندیهای جنگی ارتش برخوردار نیستند اما نباید هر گونه تصمیم برای اعزام سربازان ارتش به خیابانهای آمریکا را سبک گرفت. شما هرگز نمیتوانید چنین کاری را سبک دانسته و بگویید که این مساله بزرگی نیست. این یک مساله بزرگ است. اما این کار تنها راه برای رسیدگی به مسائلی که ابعادی گسترده دارند، است.»
یک مقام دیگر ارتش آمریکا هم به سیانان گفت اگر ترامپ دست به اعزام هزاران سرباز برای مساله امنیت مرزی بزند ممکن است به آمادگی ارتش برای مقابله با تهدیدهای خارجی آسیب وارد کند.
انتهای پیام