چه آیندهای در انتظار این دانشجویان است؟
به گزارش ایسنا، روز دانشجو شاید فرصتی باشد برای یادآوری یکی از مهمترین مطالبههای دانشجویان رشته نمایش، همان دانشجویانی که به گفته نسل قدیمیتر از خودشان، این روزها دچار سرگردانی شدهاند، همان دانشجویانی که نمیدانند با وجود راه سختی که برای ورود به دانشگاه پشتسر گذاشتهاند، چه آیندهای در انتظارشان خواهد بود، همان دانشجویانی که از حضور بسیاری از استادان شناختهشده بی بهره شدهاند و …
روزگاری بود که دانشجویان تئاتر میدانستند راهی سخت اما مشخص برای ورود به هنر نمایش در پیش دارند، جشنواره تئاتر دانشگاهی، جشنواره تئاتر تجربه و جشنواره تئاتر دانشجویی عروسکی بهترین فرصتها را برای این دانشجویان فراهم میآورد. جشنوارههایی که از دل آنها استعدادهای تازه کشف میشدند و جایزه آنان شرکت در جشنواره تئاتر فجر و گرفتن نوبت اجرای عمومی در تالار مولوی بود.
نسلهای قدیمیتر به یاد دارند که جشنوارههای دانشجویی تئاتر اعم از جشنواره تئاتر دانشگاهی یا تجربه یا جشنواره دانشجویی عروسکی، چه چهرههایی را به بدنه تئاتر کشور معرفی کردهاند؛ از اصغر فرهادی و علیرضا نادری تا چهرههای دیگری مانند هادی حجازی فر، علی اصغر دشتی، محمد عاقبتی، محمد بحرانی، امیر سلطان احمدی، رضا ثروتی، سید مرتضی میرمنتظمی، سید محمد مساوات، اشکان خیل نژاد، جابر رمضانی، سمانه زندی نژاد و … که در همه در دل این جشنوارهها معرفی شدند.
حالا اما از تعطیلی جشنواره تئاتر دانشجویی عروسکی سالهای طولانی میگذرد، جشنوارهای که هر سال آذر ماه برگزار میشد و فرصتی مغتنم بود برای دانشجویان رشته عروسکی تا هم فضایی برای آزمون و خطایی برای برگزاری یک جشنواره بینالمللی بیابند و هم با شرکت در این رویداد بتوانند استعداد و توانمندی خود را بروز بدهند. شاید برای نسل جدید دانشجویان رشته عروسکی غیرقابل تصور باشد که روزگاری نه چندان دور، دانشجویان رشته عروسکی بزرگترین استادان این رشته را از سراسر دنیا به ایران دعوت میکردند. استادی مانند پیتر شومان، سرپرست گروه «نان و عروسک» یکی از همین استادان است که دهه ۸۰ به دعوت دانشجویان ایرانی در دانشگاه هنر حضور پیدا کرد و با نمایشی که خلق کرد، آموزشی تاثیرگذار برای دانشجویان تئاتر به یادگار گذاشت.
اما در شرایطی که از تعطیلی جشنواره تئاتر عروسکی دانشجویان سالهای طولانی میگذرد، دیگر دانشجویان تئاتر دلخوش بودند به جشنواره تئاتر دانشگاهی؛ جشنوارهای که اردیبهشت هر سال، بهار دانشجویان را رنگین میکرد و شور و نشاط زیادی در فضای دانشگاهها پدید میآورد و دانشجویان برای شرکت در آن و گرفتن جایزه چه تب و تابی داشتند؛ حتی کسانی که از فضای عمومی تئاتر دلسرد شده بودند، دلشان گرم بود به استعدادهای تازهای که قرار بود در جشنواره تئاتر دانشگاهی معرفی شوند ولی حالا چند سالی است که این جشنواره اول به بهانه کرونا و بعدتر نیز به دلیل شرایط اجتماعی کشور تعطیل شده و این تعطیلی همچنان ادامه دارد.
به انگیزه روز دانشجو این مطالبه را از وزارت علوم به عنوان نهاد متولی جشنواره تئاتر دانشگاهی مطرح میکنیم که به داد دانشجویان رشته نمایش برسد. اگر خواهان جامعهای پرنشاط هستیم، یکی از راههای ایجاد نشاط در نسل جدید، عملی کردن مطالباتی است که در گذشته معطل نگه داشته شده و هر بار به بهانهای از انجام آن سرباز زدهایم. اگر نمیخواهیم که دانشجویان تئاتر نومید و سرخورده شوند، اولین راه، احیای جشنواره تئاتر دانشگاهی است تا آنان مجالی برای بروز توانمندیهای خود بیابند.
انتهای پیام