دومین همایش ملی «ترویج فرهنگ ایثار و شهادت» در شیراز برگزار شد
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس فارس امروز، ۲۰ آذرماه در این همایش که در اداره حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس فارس برگزار شد، بیان کرد: با تلاش دانشگاه آزاد اسلامی فارس به صورت علمی در موضوع دفاع مقدس ورود کرده و در این راه با سختی زیادی مواجه شدیم.
سردار سعید کوشکی جهرمی بیان کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله) بر موضوع ورود به بحث علمی دفاع مقدس به ویژه در موضوع جامعه شناختی آن تأکید بسیاری کردند.
وی با اشاره به اینکه در اولین همایش ملی ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، بیش از ۲۵۰ مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شد و در این میان بعد از انجام داوریها، ۱۵۰ مقاله برگزیده شد، گفت: امروز در این همایش ۲۰ محور تخصصی داریم.
کوشکی جهرمی با بیان به اینکه استان فارس به عنوان آغازکننده حرکت علمی در موضوع دفاع مقدس است، اظهار کرد: در حوزه دفاع مقدس باید با دلدادگی وارد شد لذا این همایش با کمترین هزینه و با پیگیریهای دانشگاه آزاد اسلامی به صورت صددرصد علمی برگزار شد.
این یادگار دوران دفاع مقدس با تأکید بر اینکه در یک سال اخیر بیش از ۷ هزار و ۵۰۰ یادواره شهدا برگزار شده است، پیشنهاد داد که سومین همایش با موضوع بررسی تأثیر یادوارههای شهدا بر ارتقاء سطح توانایی معنوی و رسمی جوانان برگزار شود.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس فارس در ادامه سخنان خود به موضوع جنگ در کشور سوریه پرداخت و گفت: امام راحل در دفاع مقدس مردم را پای کار آورد؛ یکی از دلایل سقوط مردم سوریه این است که درگیر دفاع از خود نشدند.
وی اظهار کرد: وقتی اعلام میکنیم ۱۱۵ هزار شهید دفاع مقدس بسیجی هستند، یعنی بیان میکنیم که جمعیتی بالغ بر ۲ میلیون نفر انسان که هیچ مسئولیتی در قبال جنگ نداشتهاند تنها به دلیل احساس تکلیف، در جنگ شرکت کردهاند.
کوشکی جهرمی تصریح کرد: برای هر کار علمی باید به ۳ سئوال چیستی، چرایی و چگونگی پاسخ داد و جوان امروز درگیر این ۳ سئوال است؛ اگر جواب درست و قانعکننده بگیرد، پشت سر نظام قرار خواهد گرفت و چیستی همایش امروز دقیقاً بر همین موضوع استوار است.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس فارس در ادامه سخنان خود درباره ابهامآفرینی و خطدهی دشمنان بیرونی با هدف زیر سئوال بردن زحمات و جانفشانیهای شهدای مدافع حرم در سوریه، تصریح کرد: ایران حدود ۱۳ سال قبل به ۷ دلیل وارد سوریه شد و با داعش جنگید.
وی افزود: اولویت اول جلوگیری از تخریب حرم اهل بیت(ع) توسط دشمنان بود؛ اولویت دوم جلوگیری از کشتار شیعیان؛ سومین دلیل فرمانبرداری از ولی خدا و رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله)؛ چهارمین دلیل وجود داعش بود که سکه ضرب کرد و حکومت تشکیل داد و در واقع یک خطر حقیقی بود.
کوشکی جهرمی ادامه داد: پنجمین دلیل این بود که داعش تا فاصله ۳۰ کیلومتری کشورمان آمده بود و خطر جدی کشور را تهدید میکرد، ششمین و هفتمین دلیل درخواست دولت سوریه و درخواست دولت عراق برای ورود ایران به این مقوله بود لذا ایران وارد سوریه شد و دشمن را شکست داد.
وی بیان کرد: ما افتخار میکنیم که با جانفشانی مدافعان حرم، کربلا، نجف و سامرا حفظ شد چون داعشیها رحم، مروت و انسانیت نداشتند. داعش یکهزار و ۸۰۰ سرباز را به جرم شیعه بودن در یک روز در پادگان نیروی هوایی عراق اعدام کرد.
کوشکی جهرمی با بیان اینکه ایران در زمان گذشته برای حفظ حکومت بشار اسد به سوریه نرفت بلکه برای تقویت محور مقاومت تلاش کرد، ادامه داد: از سال گذشته تاکنون ارتش سوریه یک تیر به سمت رژیم صهیونیستی شلیک نکرد، اگر هممرز صهیونیستها شده بود، میتوانست ۳ لشکر صهیونیست را درگیر کند.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس فارس در ادامه افزود: قدرت دفاعی ایران اول برای دفاع از اسلام، دوم برای دفاع از سرحدات و سوم برای دفاع از مردم ایران است.
رئیس کمیته علمی همایش ملی ایثار و شهادت در ادامه سخنان خود بیان کرد: اگر در دفاع مقدس رزمندگان سالها در کف میدان در نبرد با دشمن نبودند چیزی کمتر از غارت برای ایران رقم نمیخورد.
وی با بیان اینکه دشمن تلاش دارد خاورمیانه را قطعه قطعه کند تا غارت و نابودی آن راحتتر شود، گفت: به فضل الهی کشور ایران تاکنون به لطف و برکت خون شهدا و تدبیر امامین انقلاب پابرجا مانده است.
کوشکی جهرمی در پایان بیان کرد: نیروهای مسلح باید به گونهای عملیات وعده صادق ۳ را رقم بزنند که دشمن به خود جرات پاسخگویی ندهد و به تعبیر مقاممعظم رهبری(مدظله) باید دشمن پشیمان شود.
سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی اجتماعی استانداری فارس نیز در این همایش بیان کرد: دشمن بعثی با تمام توان، با حمایت همهجانبه قدرتهای دنیا به ایران حمله کرد اما چه چیزی موجب مقاومت و پیروزی در ۸ سال جنگ تحمیلی شد؟
حجتالله رضایی اظهار کرد: سلاحهای دشمن مدرنتر بود و هر روز آمریکا دادههای جنگی را در اختیار صدام قرار میداد اما در نهایت به رهبری امام راحل، تدابیر جنگی و ایمان و اراده مردم که بسیار قابل توجه بود، ایران پیروز میدان شد. ممکن است سلاحهای جنگی یک کشور مدرن باشد اما اگر ایمان و اراده نباشد آن کشور راه به جایی نخواهد برد.
وی با بیان اینکه در تمام دنیا انسانهای ایثارگر و فداکار قابل تحسین هستند، گفت: در جامعه ایران انسانهای فداکاری داشتیم که باید گفتمان آنان را به نسل جدید منتقل کنیم.
سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی اجتماعی استانداری فارس تصریح کرد: ترویج فرهنگ ایثار و شهادت برای افرادی که در زمان جنگ بودهاند نهادینه است اما برای نسل Z (نسل Z نسلی است که در عصر تکنولوژی و متولد شده و در تکنولوژیهای مختلف غرق شدهاند.) این گفتمان نهادینه نشده است لذا باید ابتدا آسیبشناسی کرد و راهکارها و پیشنهادات را ارائه داد.
به گزارش ایسنا، در این همایش ده مقاله ارائه شد که به شرح زیر است:
مقاله اول: بررسی و بازنگری نظام تعلیم و تربیت به منظور گسترش ترویج فرهنگ والای ایثار و شهادت، با ارائه حسن سلطانی
مقاله دوم: ظرفیت مغفول آموزش و پرورش در ایجاد فرهنگ شهادت و ایثار، با ارائه سپیده صفرپور دهکردی
مقاله سوم: بحران معنا و نقش ترویج فرهنگ ایثار شهادت در معنابخشی به جامعه ایرانی، با ارائه علیرضا بیابانورد سروستانی
مقاله چهارم: جایگاه شهدای خدمت در تحکیم حکمرانی اسلامی مبتنی بر ارزشهای دفاع مقدس، با ارائه ثمینه بهادری جهرمی
مقاله پنجم: تحلیل مفهومی حس تعلق به مکان و جایگاه آن در ترویج هویت ایثار و هویت مکانی با ارائه ساجده نظری
مقاله ششم: بررسی تأثیر شبکههای اجتماعی اینترنت و رسانههای تعاملی بر انتقال ارزشهای ایثار و شهادت به نسل جوان، با ارائه محمدعلی حقیقی
مقاله هفتم: مدل ساختاری تفسیری ترویج و انتقال فرهنگ ایثار و شهادت به نسل زِد با ارائه محمد الیاسی
مقاله هشتم: تبیین مولفههای ایثارگری مدیران از روایت ذیل آیاتالقصص قرآن، با ارائه سید محمدحسین معزی
مقاله نهم: نقش نیروهای داوطلب مردمی و نظامی در تلاش ایثارگرانه و شرکت شهادت طلبانه، با ارائه علیرضا جوکار
مقاله دهم: بررسی نقش رسانههای جمعی در ترویج فرهنگ ایثار شهادت، با ارائه سهیلا لشکری
در پایان این مراسم از پژوهشگران برتر حوزه دفاع مقدس تجلیل به عمل آمد.
انتهای پیام