هشدار سناتورها آمریکایی به ترکیه درباره حمله به کردهای سوریه
به گزارش ایسنا، سیاستمداران ارشد آمریکایی نگران نزدیک بودن تهاجم ترکیه به منطقه شمال شرق سوریه هستند که تحت کنترل کردها قرار دارد. آنها نشان دادهاند که آماده اعمال تحریمهایی علیه این متحد واشنگتن در ناتو هستند. «ارتش ملی سوریه» که یک گروه مسلح تحت حمایت ترکیه است، در روزهای اخیر با «نیروهای دموکراتیک سوریه» موسوم به «قسد» درگیر شده است.
«جان کندی» سناتور جمهوریخواه آمریکایی هشدار داد که نگران است ترکیه به سوریه حمله کند، زیرا این کشور اکنون برای بازسازی خود پس از برکناری بشار اسد توسط نیروهای مخالف پس از ۱۳ سال جنگ تلاش میکند.
کندی در سخنرانی اخیر خود در مجلس سنای آمریکا به آنکارا اعلام کرد: کردها را به حال خود رها کنید. این کار را نکنید.
واشنگتن در حال حاضر حضور نظامی در سوریه دارد و روز پنجشنبه اعلام کرد پنتاگون حضور خود را از حدود ۹۰۰ به ۲۰۰۰ سرباز با مشارکت نیروهای دموکراتیک سوریه (قسد) برای مأموریت به اصطلاح ضد داعش ۲ برابر کرده است. ترکیه در این میان، نیروهای تحت رهبری کردها را به «تروریست» بودن متهم میکند.
جان کندی در ادامه صحبتهای خود به ترکیه هشدار داد: اگر شما به سوریه حمله کنید و دستتان به کردها برسد، من از کنگره ایالات متحده میخواهم کاری انجام دهد. و تحریمهای ما به اقتصاد ترکیه کمکی نمیکند. من نمیخواهم این کار را انجام دهم.
او همچنین کردهای سوریه را دوستان واشنگتن خطاب و رئیسجمهور ترکیه را به دلیل حمایت مالی از نیروهای سوری که با نیروهای کرد مورد حمایت آمریکا در شمال شرق سوریه میجنگند، محکوم کرد.
سناتور آمریکایی گفت: رئیسجمهور اردوغان! شما از کردها متنفرید اما آنها را به حال خود رها کنید. کردها مردمی متمایز هستند. آنها دوستان آمریکا هستند. اطلاعات ما میگوید که اردوغان در تلاش است به سوریه حمله کند. این کار را نکنید. کردها مردمانی صلحطلب هستند، آنها را به حال خود رها کنید.
سناتورهای برجسته دیگر نیز از هر دو حزب، شامل «کریس ون هولن» دموکرات و «لیندسی گراهام» جمهوریخواه هفته گذشته «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه را تهدید کردند، در صورتی که نیروهای تحت حمایت آنکارا به توافق آتشبس با کردها در شمال شرق سوریه دست نیابند، تحریمهایی را علیه این کشور اعمال میکنند.
این سناتورها، ترکیه را به امتناع از تمدید آتشبس، از جمله پیشنهاد ایجاد منطقه غیرنظامی در امتداد مرز، به ویژه شهر عین العرب (کوبانی) متهم کردند.
ون هولن و گراهام در بیانیهای تصریح کردند: در حالی که ترکیه نگرانیهای امنیتی دارد که میتوان به آنها پرداخت، این تحولات امنیت منطقه را تضعیف میکند و ایالات متحده نمیتواند بیکار بنشیند.
آنها افزودند: در پی سقوط اسد، نیروهای تحت حمایت ترکیه حملات خود را علیه شرکای کرد سوری ما تشدید و یک بار دیگر ماموریت حیاتی جلوگیری از ظهور مجدد داعش را تهدید کردند.
روز پنجشنبه نیز دموکراتهای ارشد در کمیتههای امور خارجی سنا و مجلس نمایندگان قطعنامهای ارائه کردند که بر لزوم حفاظت از اقلیتهای مذهبی و قومی، از جمله کردهای سوریه، ایزدیها و کلدانیها در سوریه تأکید میکند و از وزارت امور خارجه آمریکا میخواهد تا کمکهای بشردوستانه را افزایش دهد.
کردهای سوریه که جمعیت آنها حدود ۲ میلیون نفر است و ۱۰ درصد از جمعیت این کشور را تشکیل میدهند، در جریان جنگ داخلی سوریه قلمروی خود را ایجاد کردند و حالا از این بیم دارند که در حکومت جدید – که مورد حمایت ترکیه قرار دارد – وضعیت بدتری پیدا کنند. آنکارا نیروهای دموکراتیک سوریه را شاخهای از حزب کارگران کردستان ترکیه (پکک) میداند، گروهی مسلح که به مدت چهار دهه با دولت ترکیه جنگیده است.
ایالات متحده قسد را برای مبارزه با داعش مسلح کرده بود، اما حالا بازگشت «دونالد ترامپ» بهعنوان رئیسجمهور جدید آمریکا، این سؤال را ایجاد کرده که حمایت واشنگتن تا چه زمانی ادامه خواهد یافت. ایالات متحده تلاش کرده تا آنکارا را از حمله به قسد منصرف کند، اما ترکیه حضور این گروه را تهدیدی جدی میداند. در روزهای اخیر ارتش ملی سوریه تلاش کرد شهر منبج که تحت کنترل نیروهای قسد بود را تصرف کند و درگیری شدیدی درگرفت.
انتهای پیام