سربازی که از هیچ، همه چیز ساخت
شناخت مکتب حاج قاسم یعنی شناخت اهداف، باورها و آرمانهای اسلام، و ترویج این مکتب در عصری که غرق در دنیای مدرن است و فضای مجازی میتواند کنترل ذهن و فکر نسل آینده ایران به دست بگیرد، الزامی به نظر میرسد.
به همین دلیل به سراغ یک جامعهشناس رفتیم و نظر وی را در مورد ترویج مکتب شهید سلیمانی در بین جوانان و خصوصاً نوجوانان جویا شدیم.
مسئول پژوهشکده تحول و ارتقای علوم انسانی و اجتماعی دانشگاه شیراز در گفتوگو با خبرنگار ایسنا بیان کرد: در طول تاریخ، جوامع شخصیتهایی را درون خود برجسته میکنند و این برجستگی نتیجه رفع نیاز مهمی است که در آن جامعه به وجود آمده و آن شخصیت آن نیاز را برطرف کرده است.
سیدسعید زاهد زاهدانی ادامه داد: تا زمانی که احساس آن نیاز وجود داشته باشد، ارزش آن شخصیت در راستای رفع نیاز، بارز، روشن و قابل نشر است اما اگر به تدریج آن نیاز برطرف شده و به فراموشی سپرده شود، طبیعتاً نقش برآورنده آن نیاز هم کمکم کمرنگ میشود.
وی شهید قاسم سلیمانی را یکی از شخصیتهای بزرگ جامعه دانست که برای ایران امنیت آفرید و گفت: سردار دلها چه در دوران دفاع مقدس که در جبهههای جنگ مدارج از پایین تا بالا را طی میکند و رشادتهایی را در راستای تأمین امنیت ملت ایران انجام میدهد و چه بعد از آن، زمانی که نیروهای داعش قصد داشتند حکومتی را در ایران به وجود بیاورند که وسیلهای برای سرکوب مردم منطقه و تأمین منافع استکبار جهانی باشد، مردانه ایستادگی کرد. شهید سلیمانی با رشهادتهایی که از خود نشان داد، توانست این توطئه منطقهای را به برطرف کند و نهایتاً امنیت را به مجموعه منطقه غرب آسیا بیاورد، چنین شخصیتی با چنین کارایی طبیعتاً تک ساحتی نیست.
زاهد زاهدانی با بیان اینکه شهید قاسم سلیمانی یک شخصیت تکساحتی نبود، او سرباز و سرداری بود که از هیچ، همه چیز ساخت، افزود: علت اینکه سردار دلها میتوانست چنین تولید و کارایی داشته باشد، اتکای بسیار شدید او به مکتب اسلام بود. این شهید بزرگوار مکتب اسلام را در جبههها تجربه کرد، مکتبی که معتقد است در دنیا فقط نیروهای مادی وجود ندارد بلکه نیروهای معنوی هم هستند.
وی ادامه داد: شهید سپهبد قاسم سلیمانی شخصیتی بود که به نیروهای مادی نظم و سازمان میداد و از معنویتی که پشت سر این فعالیت وجود داشت، آگاه بود. وقتی شخصیتی با این اشراف به عالم مشهود و عالم غیب به وجود میآید، نهایتاً کارهای معجزهگون انجام میدهد و سردار دلها با یاری خداوند تبارک و تعالی در دفاع از خاک ایران به نوعی معجزه کرد و به عنوان یک اسطوره ملی درآمد.
عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز در ادامه سخنان خود با تأکید بر اینکه طبیعتاً اسطورههای ملی را باید هنرمندان جامعه به مردم معرفی کنند، اظهار کرد: جامعه ایران باید هنرمندانی داشته باشد که این اسطورههای ملی را با توجه به ابعاد مختلفی که دارند، به مردم و خصوصاً جوانان معرفی کنند.
وی تصریح کرد: جوانها در سن ۷ تا ۱۴ سالگی شخصیتپذیر میشوند، یعنی به دنبال مدلپذیری از شخصیتها هستند، در این سنین اگر بتوان قهرمانهای ملی را به صورت هنرمندانه معرفی کرد، طبیعتاً قشر جوان جامعه الگوپذیری میکند.
زاهد زاهدانی فرهنگ ایران را مملو از پهلوانها و قهرمانها دانست و افزود: در تاریخ اسلام حضرت علی(ع) نمونهای از یک شخصیت الهی است و میتوان از ایشان الگوبرداری کرد.
وی با بیان اینکه در تاریخ فرهنگی ما ترویج فرهنگ ایثار و شهادت بر عهده هنرمندان است، گفت: نیاز است که هنرمندان برای سنین ۷ تا ۱۴ سال اسطورههای ملی مانند حاج قاسم سلیمانی را به صورت ظریف و هنرمندانه ترسیم و معرفی کنند.
زاهد زاهدانی بیان کرد: متن کتب درسی، ساخت فیلم، انیمیشن، بازی یارانهای و با هر وسیله و ابزار هنری دیگری که این قابلیت را داشته باشد که بتواند شهید قاسم سلیمانی را معرفی کند باید قشر جوان جامعه را درگیر کرد تا به یاری خدا بتوان در فرهنگ ایران مکتب سلیمانی را ترویج کرد.
وی با تأکید بر اینکه در اعتقادات دینی مسلمانان شهدا زنده هستند، اظهار کرد: با ترویج فرهنگ و مکتب سلیمانی میتوان هزاران سلیمانی تربیت کرد که راه این شهید بزرگوار را ادامه دهند، بنابراین بر عهده هنرمندان جامعه است که بتوانند این مکتب را به جوانها معرفی کنند.
به گزارش ایسنا، ترویج مکتب شهید سپهبد قاسم سلیمانی، امروز از ضروریات کشور است و میتوان از آن به عنوان الگوی مدیریتی بهره برد. در عصری که دشمنان از هر روزنه به ذهن و فکر نسل آیندهساز ورود پیدا میکنند، شناساندن قهرمانان ملی از ضروریات است.
مکتب سلیمانی از منش و رفتار سرداری میگوید که عاشقانه و مومنانه سربازی کرد و در راه آرمانهای اسلام شهید شد، لذا بر ماست که در ترویج این مکتب کوشا باشیم.
انتهای پیام