گفتم به زودی خواهید دید مهدی طارمی کجا میرود | تیم ملی به ته دیگ خود رسیده است

اصر ابراهیمی در گفت و گو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری آنا در مورد چند روزی که در کنار اردوی تیم ملی فوتبال بود گفت: یک هفته در اردوی تیم ملی حاضر بودم. فوتبال ایران به طور کلی رو به ضعیف شدن است اما این موضوع تقصیر تیم ملی نیست. من خیلی از حضور در اردوی تیم ملی لذت بردم. بازیکنان تیم ملی به طور کلی، شاید ده روز زیر نظر کادرفنی در هر اردو باشند و همین موضوع کار را برای مربی برای انتقال تاکتیکهای خود سخت میکند. بازیکنان انتخابی امیر قلعهنویی، بهترین بازیکنان حاضر در یکسال گذشته بودهاند.
وی افزود: من ۱۳ سال بود بهخاطر نوع مدیریت فوتبال، به ورزشگاه نرفته بودم ولی وقتی زحمات امیر قلعهنویی و یارانش را دیدم به دعوت او به ورزشگاه رفتم. قلعهنویی شاگرد من بود و خود من از نازیآباد او را کشف کردم و بعد هم او مراحل را از حضور در راهآهن، شاهین، استقلال و تیم ملی طی کرد. تمرینات قلعهنویی در تیم ملی، تمرینات بهروز و مدرنی بود. تمام تمرینات روی برنامهریزی دقیق بود و در حضور یکهفتهای خود در اردوی تیم ملی، حتی نکاتی را یاد گرفتم.
مربی سابق تیم ملی افزود: در تیم ملی کفگیر در حال خوردن به ته دیگ است و باید مراقب باشیم. اگر ۵-۶ بازیکن بالای ۳۰ سال تیم ملی کنار بروند کار سختی خواهیم داشت. در گذشته، فوتبال آسیا ۳-۴ تیم قدرتمند داشت. ژاپن آن زمان فوتبال قدرتمندی نداشت و با پخش کارتون فوتبالیستها قصد ترغیب مردم خود به فوتبال داشت اما الان تمام تیمهای آسیایی پیشرفت کردهاند. قطر، امارات، اردن، ازبکستان و … تیمهای قدرتمندی دارند. شما دیدید که قطر موفق به قهرمانی در جام ملتهای آسیا شد. عربستان با سرمایهگذاری در لیگ خود برای آینده خود برنامهریزی کرده است.
ابراهیمی ضمن انتقاد از شرایط فوتبال ایران در پایهها اظهار داشت: ایران در پایهها، بازی مدارس که یکی از بهترین مسابقات استعدادیابی بود را از بین برده است و آن را تعطیل کرده است. وقتی یامال با ۱۷ سال در بارسلونا و اسپانیا به طور فیکس بازی میکند باید ببینم پروسه فوتبال او از کی شروع شده است؛ یامال از ۵-۶ سالگی فوتبال خود را شروع کرده است و زیر نظر بوده است. در ایران ما در پایهها از نوجوانان، جوانان و امید ضعف داریم و این نسل بازیکنان به تیم ملی بزرگسالان منتقل میشوند. هر سرمربی در تیم ملی باشد حتی اگر خارجی هم باشد همین نفرات دعوتی قلعهنویی را به تیم ملی دعوت میکند.
او افزود: صعود تیم ملی به جام جهانی حاصل زحمات مربیان بوده است؛ از نظر فنی مورد تأیید من بودند. من با امیر قلعهنویی صحبت کردم که در پست دفاع وسط باید شاهد حضور جوانان باشیم و از پشتوانهها استفاده کنیم. در لیست تیم ملی شاهد حضور بازیکنان جوانی بودیم که حتی در ورزشگاه آزادی سابقه بازی زیادی نداشتند. قلعهنویی در تیم ملی نتیجه گرفته است و صعود او در تاریخ به ثبت رسید. لذت فوتبال به همین نتایج پایین و بالا است. دیگر نباید تیمها را دستکم بگیریم. ازبکستان و تاجیکستان کشورهایی هستند که در سالهای اخیر پیشرفت کردهاند. انتقادها نباید از تیم ملی باشد باید از فوتبال ایران باشد.
وی تصریح کرد: شما ۱۲ سال درس میخوانید تا به شما دیپلم میدهند؛ در فوتبال هم همین است شما باید بازیکنان را از سنین پایه شناسایی کنید و بعد از ۱۰ سال کار حرفهای روی او در ۱۷-۱۸ سالگی یک فوتبالیست حرفهای تحویل فوتبال دهی؛ کاری که در اروپا در حال انجام است. باید به تیم ملی بابت صعود به جام جهانی تبریک گفت اما باید آمادهسازی و برنامهریزیها به نحوی باشد که تیم ملی در جام ملتهای آسیا موفق به قهرمانی شود. باید به فکر این موضوع باشیم نه فکر انتقاد از تیم ملی.
مربی سابق تیم ملی در واکنش به شعار علیه بیرانوند گفت: حرکت هواداران تیم ملی در دیدار با ازبکستان برای شعار علیه بیرانوند را دوست نداشتم؛ بازیکن آزاد است که به هر تیمی برود. دیگر مثل گذشته نیست که بازیکنان به یک تیم تعصب داشته باشند و الآن فوتبال حرفهای شده است. به نظر من گلهای دیدار با ازبکستان تقصیر بیرانوند نبود این را به عنوان یک ناظر میگویم قرار نیست به من چیزی برسد.
مربی سابق تیم ملی در خصوص حضور پیشکسوتان فوتبال در چند بازی اخیر تیم ملی گفت: دعوت از پیشکسوتان فوتبال هم کار زیبایی بود که امیر قلعهنویی انجام داد؛ غیر از من مهدی فنونیزاده، جواد اللهوردی، اکبر کارگرجم و دیگران هم به دعوت قلعهنویی در اردوی تیم ملی حاضر بودهاند.
ناصر ابراهیمی در خصوص لزوم انجام بازیهای تدارکاتی مناسب برای تیم ملی گفت: ما در گذشته، با کشورهای قدرتمندی بازی میکردیم و بازیکنان پخته میشدند اما الان شرایط بدین شکل نیست. کشورهای دیگر مثل عربستان برنامهریزیهای گستردهای انجام دادند.
ابراهیمی در خصوص عملکرد کادر فعلی تیم ملی گفت: یکی از دلایل ضعف فوتبال ایران، تعطیلی مسابقات آموزشگاهی بود که نمیدانم توسط کدام مسئولی این تصمیم گرفته شد اما تصمیم بسیار اشتباهی بود. بزرگترین سرمربی خارجی هم اگر بیاوریم کاری نمیتواند بکند چون فوتبال ایران در حال حاضر، از پایه ویران شده است و اگر بازیکنان با تجربه تیم ملی کنار بروند کار سختی خواهیم داشت. به نظر من کادر فعلی، کادر فنی مدرن و بهروزی بود. بازیکنان یکسال در باشگاههای خود حاضر هستند و سرمربیان تیمها باید این بازیکنان را آماده حضور در تیم ملی کنند؛ سرمربی تیم ملی با اردوهای نهایتا یکهفتهای کار عمیقی نمیتواند انجام دهد. با این دست فرمان، ورزش ایران رو به خطر است.
مربی سابق تیم ملی در خصوص دیدار با شاگردهای گذشته خود در تیم ملی به خصوص مهدی قایدی گفت: من در ایرانجوان مربی قایدی بودم؛ بوشهر یکی از شهرهایی است که میتواند ستارههای زیادی به فوتبال ایران معرفی کند. از گذشته که حمید جاسمیان، عباس گیسویی و … تا الان که مهدی طارمی، قایدی و محبی هستند بوشهر جزو مهدهای فوتبال ایران بوده است.
وی افزود: زمانی که من قایدی در را بوشهر دیدم؛ بچهٔ ۷-۸ ساله و شیطونی بود که دنبال توپ میدوید. قایدی در همان کودکی به من گفت که یک روز در ایرانجوان بازی میکند و این انگیزه را از بچگی داشت.
مربی سابق تیم ملی خاطره جالبی از کنار گذاشتن طارمی توسط علی دوستیمهر در سن ۱۶ سالگی تعریف کرد و گفت: مهدی طارمی را در جوانی به علی دوستیمهر معرفی کردم و پس از حضور یکهفتهای طارمی در تمرینات و اردوی ملی؛ دوستیمهر به من اعلام کرد که بازیکنان بهتری نسبت به طارمی در تیم ملی دارد. من همانجا به دوستیمهر گفتم که سه سال بعد خواهیم دید که مهدی طارمی کجاست و بازیکن بهتر شما کجا! من با مهدی طارمی کمی کار کردم که بعدها او به سربازی رفت و بعد هم علی دایی او را به پرسپولیس برد. مهدی طارمی یک برادر به اسم محمد داشت که نمیدانم چرا فوتبال را رها کرد ولی میتوانست محمد پنجعلی دیگری باشد.
وی در خصوص لزوم استعدادیابی در فوتبال ایران گفت: من ۱۶۴ بازیکن به فوتبال ایران معرفی کردهام از امیر قلعهنویی و محمد پنجعلی تا همین دستیاران قلعهنویی یعنی رحمان رضایی، آندرانیک تیموریان و علیاصغر قربانعلیپور. من به مربیان میگویم که بازیکن به وجود بیاورند و ترسی از میداندادن به جوانان نداشته باشند. البته این به طور کامل تقصیر مربیان نیست؛ مدیران ما تا تیمشان ۴ بازی نتیجه نگیرد اولین کاری که میکنند تغییر سرمربی است و همین باعث میشود سرمربی جرأت بازیدادن به جوانان را نداشته باشد.
ابراهیمی در پایان گفت: وزارت ورزش و ورزش کشور باید برنامههایی پیاده کند که امثال غلامرضا تختیها در ورزش ایران شکل گیرد. میزگردی با حضور پیشکسوتانی چون حشمت مهاجرانی، حسن حبیبی، بهمن صالحنیا و … که تجارب شصت سالهای در فوتبال دارند تشکیل شود تا از تجارب آنها استفاده شود.