آخرین اخبارجهان > آمریکا و اروپا

واکنش مدودف به اظهارات سناتور چک برای تکرار محاصره لنینگراد



واکنش مدودف به اظهارات سناتور چک برای تکرار محاصره لنینگراد

به گزارش ایسنا، «دمیتری مدودف» معاون شورای امنیت ملی روسیه با انتشار پیامی در رسانه‌های اجتماعی به اظهارات اخیر «میروسلاوا نِمکووا» سناتور جمهوری چک مبنی بر این واکنش نشان داد که مسکو می‌بایست محاصره لنینگراد را که زمانی در دوران جنگ جهانی دوم اتفاق افتاد، بار دیگر تجربه کند.

این سناتور جمهوری چک پیشتر طی پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که «روسیه نباید سالگرد لغو محاصره لنینگراد را جشن بگیرد، بلکه باید چنین چیزی را دوباره تجربه کند.» او کمی بعد پست خود را حذف کرد.

بنا بر گزارش ریانووستی، مدودف در پیام خود درخواست سناتور چک برای تکرار محاصره لنینگراد را غیر قابل درک توصیف کرد.

محاصره لنینگراد با جمعیت ۳.۲ میلیون نفر، به‌عنوان پایتخت دوم شوروی در هشتم سپتامبر ۱۹۴۱ آغاز شد و یک حصر طولانی مدت توسط نیروهای آلمانی و فنلاندی بر شهر لنینگراد بود که در جبهه شرقی جنگ جهانی دوم به وقوع پیوست. شکسته شدن محاصره شهر تا ۲۷ ژانویه ۱۹۴۴، یعنی بعد از ۸۷۲ روز به درازا کشید. این محاصره یکی از مخرب‌ترین و مرگبارترین محاصره‌های تاریخ به شمار می‌آید.

مدودف در ادامه نوشت: «فقط در مورد آن فکر کنید؛ برخی از اروپایی‌های منحط با نام خانوادگی «Nemtsova» که در روسی مانند کلمه «آلمانی» تلفظ می‌شود برای کشور ما این‌گونه آرزو می‌کنند، برای من و شما، اینکه یک بار دیگر شاهد کشته شدن حداقل یک میلیون نفر از هموطنانمان باشیم. چگونه می‌توانی چنین چیزی را درک کنی؟»

دیمیتری مدودف که سابقا نخست‌وزیر و رئیس‌جمهور روسیه هم بوده، با یادآوری این‌که ده‌ها هزار سرباز شوروی در جریان آزادسازی سرزمین‌های چک جان خود را از دست دادند، ابراز تاسف کرد که چه اتفاقی برای نخبگان و مقامات چک افتاده است که آنها چیزهایی می‌گویند که بسیار فراتر از روس‌هراسی معمول است.

وی در ادامه تاکید کرد: جملاتی از این دست را و همچنین افراد شروری مانند این نمکووا که آنها را به زبان می‌آورند، نباید فراموش کرد.

مقام ارشد روس همچنین آرزو کرد که این افراد در دوران جدیدی مثل «بهار پراگ» که در سال ۱۹۶۸ رخ داد، از بین بروند.

بهار پراگ (spring of prague) به دوره‌ای از گسترش آزادی‌های فردی و اجتماعی در چک اسلواکی گفته می‌شود که دقیقا هفت ماه و نیم طول کشید، یعنی از ۵ ژانویه تا ۲۰ اوت ۱۹۶۸.

در آن سال، در انتخابات کمیت مرکزی حزب کمونیست چک اسلواکی، «آنتونین نووتنی» که سمبل کمونیسم استالینی بود، در اقلیت قرار گرفت و مقام دبیر اولی حزب کمونیست به «الکساندر دوبچک» واگذار شد. دوبچک به ترکیبی از سوسیالیسم و دموکراسی اعتقاد داشت و تحولاتی اساسی در فضای سیاسی چک اسلواکی پدید آورد، به‌عنوان مثال سانسور مطبوعات کاهش یافت و ورود نشریات خارجی به کشور آزاد شد.

انتهای پیام



لینک منبع خبر

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا