انتقاد کیوان ساکت از طولانی شدن روند صدور مجوز کنسرتهایش؛ مجوز پاپ ۲ روزه صادر میشود!
![انتقاد کیوان ساکت از طولانی شدن روند صدور مجوز کنسرتهایش؛ مجوز پاپ ۲ روزه صادر میشود! انتقاد کیوان ساکت از طولانی شدن روند صدور مجوز کنسرتهایش؛ مجوز پاپ ۲ روزه صادر میشود!](https://nezamvazifeh.com/wp-content/uploads/2025/02/انتقاد-کیوان-ساکت-از-طولانی-شدن-روند-صدور-مجوز-کنسرتهایش؛.jpg)
به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری کنسرت موسیقی ارکسترال ایرانی «بوی بهار» صبح سهشنبه ۲۳ بهمن با حضور فاضل جمشیدی، کیوان ساکت، داریوش آریانپور و احمد رمضی مدیر مرکز موسیقی حوزه هنری در سالن زندهیاد طاهره صفارزاده برگزار شد.
این ارکستر قرار است در آخرین روزهای قبل از ماه رمضان با قطعاتی خاطره انگیر به صحنه برود. قطعاتی که قرار است در این کنسرت اجرا شود از کامبیز روشن روان، کیوان ساکت، همایون خرم، بابک زرین و داریوش آریانپور است. فاضل جمشیدی خواننده کنسرت و علیرضا شریفی رهبر ارکستر هستند.
اجرای کنسرت «بوی بهار» ۸ اسفند ساعت ۲۰ در تالار اندیشه حوزه هنری همراه با ارکسترال بزرگ ۳۰ نفره برگزار خواهد شد.
فاضل جمشیدی در ابتدای نشست گفت: امروز جای کامبیز روشن روان خالی است که ۵ قطعه از کارهای او در ارکستر اجرا خواهد شد. چند کار هم از کیوان ساکت در کنسرت داریم که با بزرگان موسیقی کار کرده بود. ارکستر موسیقی ملی ایران به رهبری فخرالدینی در سال ۷۹ آغاز به کار کرد و بعد از رفتن استاد شجریان، از من و علیرضا قربانی دعوت به حضور شد که از همان روزها با تشویق کیوان ساکت روبهرو شدم.
وی بیان کرد: من با انگیزه اینکه کارها فاخر هستند، تصمیم به برگزاری یک کنسرت داشتم که باید در ارکستر ملی اجرا میشد که نشد. از آثاری که در ارکستر ملی خوانده بودم، ۱۵ قطعه آماده بود که در قالب یک ارکستر اجرا برود اما برگزاری آن در دستانداز اداری گیر کرد و همین مورد سبب کار با داریوش آریانپور شد.
اگر ما نتوانیم از ارکستر ملی استفاده کنیم، جوانها میتوانند؟
جمشیدی عنوان کرد: ارکستر «بوی بهار» بسیار فنی و دارای پارتیتور قوی است و وقتی دیدیم حوزه هنری در کمترین زمان شرایط کاری ما را تسهیل کرد، بسیار خوشحال شدیم و این در حالی بود که یک ارگان دولتی است. اگر ما نتوانیم از ارکستر ملی استفاده کنیم، جوانها میتوانند؟ تالار اندیشه فضایی بسیار مناسب دارد و با هزینهای بسیار کمتر برای کنسرت «بوی بهار» آماده شد، در حالی که اگر میخواستیم همین کنسرت را در سالنی دیگر اجرا کنیم، با هزینه بسیار هنگفتی مواجه میشدیم.
وی تاکید کرد: وقتی قرار است در کشور، موسیقیها به صورت عمومی به طرف ژانرهای غیراصیل و غیرکیفی برود، اگر این نوع حمایتها نباشد، کار ما بسیار سخت میشود. همچنانکه اگر خانوادهای بخواهد ۴ بلیت کنسرت بخرد و خوراکی ناچیز تهیه کند، باید ۶ میلیون تومان هزینه کند اما در حوزه هنری این هزینه بسیار کمتر میشود و امیدواریم یک اثر خوب در جا بماند و بگوییم آخرین کنسرت قبل از ماه رمضان، در حوزه هنری اجرا شد.
تا امروز هیچ اثر مناسبتی نساختم
در ادامه نشست، کیوان ساکت آهنگساز با ذکر خاطراتی از نخستین اجرایش در کنار فاضل جمشیدی در مشهد و همچنین حضور داریوش ارجمند به عنوان مدیر مرکز موسیقی ارشاد، گفت: در مشهد و پس از چالشهای برگزاری یک کنسرت بزرگ بود که با فاضل آشنا شدم و پس از آن، نخستین گروهی بودیم که بر مزار خیام کنسرت برگزار کردیم که بسیار شلوغ شد. جالب است تا الان هیچ گروهی در آنجا اجرا نرفته است. از روز اولی که آغاز به کار کردیم، تلاشم این بود که موسیقی که اجرا میکنم خیلی غرورانگیز و باشکوه باشد هرچند غم انگیز یا شادیبخش یا مرثیهگونه باشد. همچنانکه در فیلم «نجات سرباز رایان» مادری تصویر شد که موسیقی زمینهاش بسیار باشکوه بود که در ذهن من مانده است، بنابراین موسیقی ما باید شکوه ایران و سرزمین پارسی را نمود دهد.
وی بیان کرد: آثار موسیقایی مرثیهگونهام را برای دل خودم ساختهام و خیلی خوشحالم که تا امروز هیچ اثر مناسبتی نساختم، مگر اینکه به دلم نشسته باشد.
داریوش آریانپور سرپرست گروه «تحریر خیال» نیز در این نشست با بیان اینکه قصد داشته ارکستری ۱۰۰ نفری در کنسرت «بوی بهار» داشته باشند اما میسر نشد، گفت: این گونه اجراها نیاز به حمایت دارند همچنانکه در دنیا نیز این حمایتها صورت میگیرد و هنرمند فقط دغدغه اجرا دارد. اگر احمد رمضی نبود، اجرای این کنسرت میسر نمیشد. همیشه دوست داشتم کار ارکسترال انجام دهم و کیوان ساکت و کامبیز روشن روان لطف کردند و قطعاتشان را در اختیار من قرار دادند تا بسازم.
وی با اشاره به قطعاتی که در کنسرت «بوی بهار» اجرا خواهد شد، توضیح داد: قطعات «سرگشته» از همایون خرم، «غوغای ستارگان»، «پیک سحری» از همایون خرم، کارهای محلی «نوایی» و «ملامحمد جان» با تنظیم کامبیز روشن روان، «باران»، «یادگار خون سرو»، «چراغ» و «رواق سکوت» از خودم، «وطنم ای شکوه پابرجا» از بابک زرین و رباعی خیام محمدرضا شجریان به یاد زندهیاد فریدون شهبازیان در این کنسرت اجرا خواهد شد.
احمد رمضی مدیر مرکز موسیقی حوزه هنری نیز در ادامه درباره روند اجرای کنسرتها در حوزه هنری و حمایت از گروههای موسیقی سنتی گفت: داستان موسیقی و سلیقههای مختلف در کشور و عملکرد گروههای پاپ بحث دیگری است که نیاز به صحبت دارد اما من روز اول به داریوش آریانپور گفتم که اینجا نشستهام تا کمک کنم و نیت حوزه و مدیرانش، تسهیل کار برای دوستان است. موسیقی «بوی بهار» از جنس خودمان است و هر چه در جامعه تزریق شود، برای خودمان بهتر است. در بخشی از موسیقی که به ما مربوط بوده، ما تمام سعی خودمان را کردیم، همچنانکه عزم ما این بوده که این کار را برای گروههای مختلف تسهیل کنیم.
انتقاد فاضل جمشیدی به دولت وفاق در موضوع اکسپو ۲۰۲۵ ژاپن
در بخش دیگری از نشست، فاضل جمشیدی به دوستی خود و علیرضا قربانی و دیگر ستارههای امروز موسیقی اشاره کرد و گفت: آن زمان که من هم میتوانستم برای درآمد بیشتر به سمت برگزاری کنسرت بروم، نرفتم چون فکر میکردم این کشور فقط ستاره نمیخواهد بلکه دلسوز میخواهد. شنیدهام که خانم رضایی معاون هنری وزارت فرهنگ بر اقتصاد هنر تاکید دارد اما در همین چند وقت، خیزهایی که من به سوی ایشان برداشتم، هنوز واکنشی نداشته است. در شش ماه برگزاری اکسپو ۲۰۲۵ ژاپن، قرار بود هنرمندان ایرانی نیز حضور داشته باشند اما دولت اعلام کرد در این اکسپو حضور نخواهیم داشت! جالب است که دوره و زمانه برعکس شده و وقتی من هنرمند پیشنهاد حضور میدهم، دولت برای حضور موافقت نمیکند، این موضوع را از این بابت میگویم چون هدف دولت پزشکیان وفاق است ولی در عمل چنین نیست!
وی تصریح کرد: امروز ساختارها گرفتارند اما باید بدانند آن چیزی که میتواند مردم را نجات دهد تا تصمیم درست بگیرند و آرام باشند و روحیهشان خشونتبار نشود، توجه به هنر خوب و برگزاری کنسرتهای خوب است. دولت برای اینکه امنیت و آرامش کشور ثبات داشته باشد باید به فرهنگ و هنر کشور به ویژه موسیقی توجه کند، چراکه این بچه (موسیقی) بیشترین فعالیت را در زندگی مردم دارد و به همه هنرهای دیگر هم کمک میکند، حتی در روز عاشورا نیز موسیقی پخش میشود. دولت اگر میخواهد در این شرایط به مردم رسیدگی کند، باید با زبان موسیقی به درد و داد آنها برسد.
چرا کیوان ساکت در جشنواره موسیقی فجر حضور ندارد؟
کیوان ساکت در پاسخ به پرسشی درباره اینکه چرا در جشنواره موسیقی فجر حضور ندارد، گفت: جامعه ما به شادی نیاز دارد و این شادی به شکلی دگرگون است به نوعی که حتی موسیقی نیز شادی را از مردم گرفته است.
وی تصریح کرد: شادی را باید آموزش داد؛ من برای گرفتن مجوز برگزاری کنسرت چندین ماه باید بدوم و معمولا سه ماه مجوز کنسرت من طول میکشد اما گرفتن همین مجوز برای موسیقی پاپ تنها ۲ روز طول میکشد!