آخرین اخبارفرهنگی و هنری > سینما و تئاتر

ابراهیم حاتمی‌کیا و تمام حرفهایش پس از یک تقدیر + فیلم



ابراهیم حاتمی‌کیا و تمام حرفهایش پس از یک تقدیر + فیلم

به گزارش ایسنا، ابراهیم حاتمی‌کیا کارگردان فیلم «موسی کلیم‌الله» که برای جایزه چهره سال هنر انقلاب در جایزه ققنوس شامگاه جمعه ۳ اسفند ماه حاضر شده بود، ترجیح داد امروز متن کامل‌تری را در راستای سخنان اخیرش در اختیار ایسنا قرار بدهد که به دلیل محدودیت زمان در آن مراسم مطرح نشده است.

در ادامه این متن را می‌خوانیم:

حاتمی‌کیا در ابتدای سخنانش یادآور شد: حدود پنج سال قبل سر پروژه حاج قاسم سلیمانی در منطقه بوکمالِ سوریه که نقطه پایان جنگ با داعش بود کار می‌کردم. توفیقی بود که در آن تحقیقات شش ماهه با حاج قاسم بیشتر آشنا شوم. حاج قاسمی که دیگر غایب بود ولی در تحقیقات کاملأ حی و زنده بود. آن پروژه به دلایلی خاص عملیاتی نشد. تصور من این بود که زحمتی کشیده شد و به نتیجه نداد. تا اینکه سریال حضرت موسی (ع) به من پیشنهاد شد. بعد از مرحوم سلحشور و بیماری آقای شورجه این پروژه بر زمین مانده بود و من در شرایط روحی خاص آنرا پذیرفتم.

او افزود: وقتی بله گفتم و وارد این قصه حضرت موسی (ع) شدم تازه حکمت مقدماتی بودن پروژه حاج قاسم را فهمیدم. در پروژه موسی(ع) سختی کشیدن، سرپا ماندن، فشارها را تحمل کردن و نیش و نوش شنیدن و دم نزدن و بر سر اعتقاد ماندن ، چون سربازی وفادار ، آدابی بود که از سیره حاج قاسم آموخته بودم. چهار سال یک نفس بدون هیچ حاشیه‌ای پیش رفتیم و عمر و تجربه چهل ساله خودم را برای پروژه موسی (ع) آوردم. 
وی ادامه داد: جنگ و جهاد حاج قاسم منطق خاص خود را داشت که صرفاً براساس قواعد نظامی نبود و دلایل دیگری داشت که بخشی از آن به گوش ما رسیده است. واقعیت این است که فیلم حضرت موسی (ع) هم اینگونه آغاز شد. هزار دلیل برای نساختن آن داشتم  و اگر در این سفر یاوری جوان و باانگیزه چون سید محمود رضوی در کنارم نبود، امکان نداشت این کار به جواب برسد. ما بر اساس محاسبات طراحی مکان‌های مصری نیازمند هفده هکتار زمین بودیم که باید در آن بناها را می‌ساختیم و برای من قطعی بود که چنین بودجه‌ای در دسترس نیست و اصولأ منطقی نیست که شهرکی بسازیم که یک بار پروژه موسی (ع) در آن ساخته شود. پس بدنبال راه میانبر بودیم. میانبری که خیلی زحمت و تلاش می برد و بحمدلله این ایده در استودیویی ۱۷۰ متری به منصه ظهور نشست. یعنی یک هزارم آن مکان مورد نیازی که درابتدا لازم داشتیم. از حاج قاسم آموختم که تهدیدها را به فرصت تبدیل کنیم. ما همچنان پیش خواهیم برد و همچنان معتقدم راه سختی پیش روست.

کارگردان فیلم‌های «دیده‌بان»، «از کرخه تا راین» و «آژانس شیشه‌ای» افزود: من در سینمای جنگ زبان و منطق خودم را دارم، ولی در این حوزه قرآنی حضرت موسی(ع) من همچون مهندسی کهنه کار که سفارش کار گرفته ، نیازمند مشاوران سخت کوشی هستم که در کنار کار ایستاده‌اند. 
حاتمی‌کیا در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه خیلی کم به سینما می‌رود، بیان کرد: چند وقت قبل فیلم «مست عشق» آقای فتحی را در اکران سینما دیدم و برایم خیلی جالب بود که سینما از تماشاگر پر بود. سینما مدتیست که در قرق فیلم‌های کمدی بوده و دیدن تماشاگرانی که به دیدن فیلمی آمده بودند که درباره مفاخر ادبی عرفانی این سرزمین است، مرا امیدوار کرد که می‌شود این مخاطبان را با ذائقه های تازه‌ای به سینما آورد.
 
او در پایان گفت: من یکبار در طول عمر با پدرم به سینما رفتم. آن هم در دوران کودکی بود. بعدها فهمیدم که آن فیلم سینمایی که در سینما نمایش می دادند ، فیلم مستندی بود به نام خانه خدا که در باره حج بود. آن روز مردمی که در سینما بودند کاملا به قصد عبادت آمده بودند و من آرزوی روزی را دارم که مردم به سینما بروند و در حال خروج از سینما حسی معنوی وجودشان را پر کرده باشد، امیدوارم برای فیلم موسی کلیم الله این اتفاق بیفتد.

فیلم صحبت های ابراهیم حاتمی کیا را در ادامه در جایزه ققنوس ببینید.



لینک منبع خبر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا