آخرین اخبارگزارش

نقش و رنگ برترنج|درباره جوانی که روی قالی نقاشی می‌کند


همشهری آنلاین– رابعه تیموری:وقتی هم رنگ را روی زمینه قالی می‌پاشد، خوب می‌داند چطور رنگ پاشی کند تا تار و پود قالی آزار نبیند و برایش بومی صیقلی خلق شود. «چنانه» برای نقاشی دیواری‌هایش هم به همین اندازه وسواس به خرج می‌دهد، اما یقین دارد روزی دور یا نزدیک از دل همین فرش‌های پرنقش و رنگ آرزوهای او رخ نشان می‌دهند و هنر نو و خلاقانه اش را ماندگار و پرآوازه می‌کنند…. میلاد چنانه روی قالی نقاشی می‌کند. او آرزو دارد روزی در عالم هنر نام و نشانی به هم زند.

نقاشی که پزشک نشد

قرار بود میلاد آقای دکتر خانواده «چنانه» شود. شاید به همین علت هم از کلاس اول ابتدایی تا سال آخر دبیرستان هر چقدر در مسابقات هنری داوران را با نقاشی‌هایش انگشت به دهان گذاشت، هیچکس باور نکرد که او باید آینده اش را در دنیای هنر جستجو کند. حتی وقتی در جشنواره غذای مدرسه با آب و روغن خورشت قورمه سبزی تصویری خلق کرد که یک شاهکار هنری محسوب می‌شد، باز هم نه معلمان و نه خانواده اش استعداد او را جدی نگرفتند، اما وقتی نتوانست از سد کنکور بگذرد و راهی خدمت سربازی شد، یقین کرد که باید آرزوهایش را جایی دور از درس و دانشگاه ببیند. دوره سربازی آقای هنرمند که به آخر رسید، بوم و قلم مو برداشت تا بلاتکلیفی و کلافگی این دوره را با نقاشی تسکین دهد.

چشم‌های تیزبین فضای مجازی

چنانه در آن روزها هر طرحی که ذهنش را قلقک می‌داد، با اشارات و نمادهایی عجیب و غریب روی بوم می‌ریخت تا با اثری سورئال آدم‌ها را به چالش بکشد. ذوق و استعداد هنری آقای نقاش که در دنیای واقعی جدی گرفته نشده بود، در فضای مجازی موردتوجه قرار گرفت و کافه داری خوش‌ذوق از او خواست روی دیوار کافه اش طرحی جذاب و زیبا خلق کند. این پیشنهاد غیرمنتظره برای نقاش جوان فرصتی مغتنم بود که نباید به سادگی از آن می‌گذشت. او روی دیوار کافه اولین مشتری اش، با تلفیق چند نماد کافه‌های بلندآوازه دنیا و نشاندن برج ایفل در وسط آنها طرحی خلق کرد که نه‌تنها دیگر کافه‌داران که صاحبان سالن‌های زیبایی و نمایشگاه‌های مختلف هم خواهان هنرش شدند.

نقش و رنگ برترنج|درباره جوانی که روی قالی نقاشی می‌کند

با چاشنی خلاقیت

اگر چه هر یک از کسانی که به چنانه سفارش نقاشی دیواری می‌دادند، طرحی در ذهن داشتند، ولی وقتی ایده‌های خلاقانه او را می‌شنیدند، میدان را برای هنرنمایی اش باز می‌گذاشتند. حاصل کار هم آنها را شگفت‌زده می‌کرد: آقای نقاش روی دیوار خشکشویی ماشین لباسشویی می‌کشید که به شکل یک ماشین جنگنده درآمده بود یا برای نقاشی دیواری کافه‌ای دنج و جمع‌وجور که فقط ٣ میز داشت، یک طرح ٣ قسمتی انتخاب می‌کرد که کافه گردان را به تامل وامی داشت: او به‌جای کاسه سر آدم‌های قسمت اول بوم نقاشی می‌گذاشت و آدم‌های این قسمت روی بوم تصویر خودشان را می‌کشیدند. روی هیکل آدم‌های قسمت دوم سرهایی به شکل چراغ‌های نئونی سوار می‌کرد که لبخند بر لب داشتند و سرهای آدم‌های قسمت سوم را به شکل باغچه‌ای درمی آورد که با دست خودشان در آن گل می‌کاشتند…. کم‌کم شمار مشتریان نقاشی دیواری‌های آقای نقاش فراوان شد و قلم زدن بر روی دیوار فضاهای تجاری برایش حکم مشغله‌ای یکنواخت را پیدا کرد.

وقت نقاشی روی فرش است

چند ماه پیش که چنانه به یکی از مشتریان کافه دارش پیشنهاد کرد که طرح دلخواه و پیشنهادی او را روی قالی پیاده کند، مشتری اش به سادگی رضایت نداد که در اولین قدم برای خلق و ابداع این هنر نقاش جوان را همراهی کند، ولی پس‌ازآن که طرح سورئال میلاد بر روی قالی نقش بست، او یقین کرد که تصمیم جسورانه اش خطا نبوده است. این تابلو فرش خاص، زمان زیادی بی‌همتا نماند و خیلی زود هنر تازه و نو نقاش جوان مشتری‌هایی پروپاقرص پیدا کرد. شهر شوش دانیال زادگاه نقاشان و هنرمندان بسیاری است، اما میلاد می‌خواهد علاوه بر آن که پرهنری همشهریانش در نقاشی را به رخ اهالی هنر می‌کشد، یکه‌تازی قالی بافان دیارش را هم به گوش همه برساند. میلاد فقط از فرش‌های کارکرده و دست دوم ماشینی برای خلق تابلوهایش استفاده می‌کند و نقش زدن بر روی قالی دستبافت را که به‌تنهایی هم اثری هنری است جسورانه و نازیبا می‌داند، اما معتقد است هنر ابداعی او می‌تواند بلوغ هنر نقاشی و فرشبافی در شهر شوش دانیال را نشان دهد.

نقش و رنگ برترنج|درباره جوانی که روی قالی نقاشی می‌کند

هنر بی‌قیمت

خلق تصاویر بر روی فرش‌های رنگ آمیزی شده ظرافتی بیشتر از نقاشی بر روی بوم می‌طلبد و او تا چشم و ابروی پرتره یا سر و شاخ حیوانی را روی تار و پود آغشته به رنگ روغنی با قلم مو طراحی می‌کند، باید چیره‌دستی اش در نقاشی را تمام‌وکمال به خرج دهد، اما ناشناخته بودن این هنر نو باعث شده هنوز به خوبی قدر نبیند. میلاد برای هر تابلوی نقاشی که بر روی فرشی یک در یک و نیم متری می‌کشد، حدود ۵ میلیون تومان قیمت می‌گذارد که بخشی از آن صرف خرید لوازم اولیه می‌شود. میلاد چنانه فقط ٢۵ بهار را پشت سر گذاشته، ولی آرزو دارد در عالم هنر گمنام نماند و در نقاشی نام و نشانی معتبر پیدا کند.

بیشتر بخوانید:آشنایی با رایج‌ترین طرح‌های فرش ایرانی



لینک منبع خبر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا