آخرین اخبارجهان > غرب آسیا و آفریقا

رئیس ستاد ارتش اشغالگر درباره کمبود شدید نیرو در ارتش به نتانیاهو هشدار داد



رئیس ستاد ارتش اشغالگر درباره کمبود شدید نیرو در ارتش به نتانیاهو هشدار داد

به گزارش ایسنا، روزنامه عبری «یدیعوت آحارونوت» امروز (دوشنبه) به نقل از برخی مسؤولان نظامی نوشت که «ایال زامیر» رئیس جدید ستاد ارتش رژیم صهیونیستی به «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر این رژیم اعلام کرد که کمبود سرباز در ارتش می‌تواند در بحبوحه جنگ مستمر با جنبش حماس از توان و قدرت ارتش در محقق کردن خواسته‌های سران سیاسی آن در غزه بکاهد.

این مسؤولان نظامی اظهار کردند: زامیر که به تازگی فرماندهی ارتش را برعهده گرفته، به نتانیاهو و کابینه او اعلام کرد که استراتژی‌های نظامی به تنهایی نمی‌توانند تمامی اهداف را در غزه محقق کنند به ویژه که مسیر دیپلماتیک کاملی وجود ندارد.

آحارونوت به نقل از یک نظامی ارشد صهیونیست نوشت: زامیر واقعیت‌ها را تحریف نمی‌کند بلکه از سران می‌خواهد از برخی از توهمات خود دست بردارند.

این روزنامه عبری به نقل از داده‌ها و آمارهای ارتش نوشت: میانگین مشارکت سربازان ذخیره در یگان‌های جنگی در حال حاضر حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد است و این مساله به شکل کامل به اطلاع نتانیاهو و وزرای ارشد کابینه رسیده است.

یک مسؤول نظامی دیگر به این روزنامه گفت: این نگرانی وجود دارد که با آغاز حمله گسترده‌تری در غزه، این درصدها هرگز بهبود نیابند.

به تازگی یک گزارش عبری افشا کرد که ارتش رژیم صهیونیستی دهه‌ها است با بزرگترین بحران امتناع از حضور در میدان جنگ روبه‌رو است به این شکل که بیش از ۱۰۰ هزار صهیونیست فعالیت خود به عنوان نیروی ذخیره را متوقف کردند و برخی از آنها از مشارکت در جنگ علیه نوار غزه به دلایل اخلاقی خودداری می‌کنند.

مجله «۹۷۲» رژیم صهونیستی نوشت: آمارهای منتشر شده درباره تعداد نیروهای ذخیره‌ای که آمادگی خود را برای فعالیت نظامی اعلام کردند، دقیق نبوده و درصد واقعی آن تنها نزدیک به ۶۰ درصد است و این در حالی است که در سایر گزارش‌ها صحبت از ۵۰ درصد است. 

طبق گزارش روزنامه آحارونوت، زامیر در گفت‌وگوهای اخیر خود با سران سیاسی این رژیم گفت: کابینه اسرائیل اصرار دارد که جایگزینی برای حماس در غزه پیدا نکند اما بدون تغییرات اساسی، کمبود شدید سربازان و شکست قانون خدمت سربازی حریدی‌ها دستیابی به اهداف جنگ غیرممکن است.

رئیس جدید ستاد ارتش رژیم صهیونیستی افزود: با آرایش فعلی نیروها که کمبود شدید نیروی انسانی در ارتش را نشان می‌دهد، محقق کردن بخش بزرگی از اهدافی که اعضای کابینه برای ارتش تعیین کردند، دشوار خواهد بود.

او در ادامه هشدار داد: اگر این تصور به شکل قابل توجهی تغییر نکرده و ارتش بدون رسیدن به طرحی برای حماس در روز بعد از جنگ، تنها به اعتماد به نیروهای خود ادامه دهد، اسرائیل در نوار غزه در شرایط آشفته‌ای قرار خواهد گرفت بدون اینکه اهداف جنگ و در راس آن نابودی حماس را پس از یک سال و نیم جنگ محقق کند.

«آویگدور لیبرمن» رئیس حزب «اسرائیل بیتنا» در واکنش به اظهارات رئیس ستاد ارتش، تصریح کرد: در حالی که رئیس ستاد ارتش اسرائیل نسبت به کمبود تعداد سربازان هشدار می‌دهد، کابینه رژیم صهیونیستی قانون فرار از سربازی را تبلیغ می‌کند.

«یائیر گولان» رهبر حزب دموکرات در اراضی اشغالی نیز گفت: نباید خدمت نیروهای ذخیره به دلیل دیدگاه های سیاسی تعلیق شود.

وی ادعا کرد: اسرائیل یک دموکراسی است و ارتش آن ارتش مردم است، نه بازویی برای اجرای سیاست. من از روسای ستاد و شاباک می‌خواهم که روشن کنند که عقاید سیاسی جرم نیست و اعتراض تخلف نیست.

فشارهای روبه‌افزایش

زامیر پنج‌شنبه حکم برکناری فرماندهان و حدود هزار سرباز ذخیره‌ای را که با امضای طوماری توقف جنگ غزه را خواستار شده بودند، تایید کرد.

زامیر تاکید کرد: اینکه این سربازها چنین طوماری را امضا کردند، مساله جدی است و سربازها در پایگاه‌های نظامی نمی‌توانند عریضه‌ها و طومارهایی علیه جنگ را امضا کرده سپس به میدان جنگ برگردند.

جمعی از سربازان ذخیره کنونی و سابق نیروی هوایی ارتش این رژیم با انتشار نامه‌ای، بازگرداندن تمامی اسرای صهیونیست از غزه را ولو به بهای توقف جنگ غزه که از بیش از یک سال و نیم قبل ادامه دارد، خواستار شدند.

اوایل ماه مارس در گزارشی به قلم «یوآو زیتون» تحلیلگر نظامی روزنامه آحارونوت، مشکلات موجود در ارتش این رژیم از جمله کمبود نیروی انسانی، فشارهای کاری و روانی  و چالش‌های لجستیکی که توان این ارتش در تثبیت جبهه‌های مختلف را تهدید می‌کند، فاش شدند.

تحلیلگر آحارونوت در مقاله خود اعتراف کرد که ارتش رژیم صهیونیستی از آغاز جنگ اخیر علیه غزه بیش از ۱۲ هزار سرباز خود را از دست داد و آنها کشته یا زخمی شدند، علاوه بر این تعداد نیروهای مورد نیاز برای دفاع از مرزها و توسعه یگان‌های نظامی همانند یگان‌های زرهی و مهندسی افزایش پیدا کرده و این امر به کمبود شدید نیروها منجر شده است.

ارتش رژیم صهیونیستی از یک ماه قبل طرحی را برای کنترل بر بخش‌های محدودی از غزه، توسعه منطقه حائل و در ادامه اعمال فشار بر حماس برای آزاد کردند اسرای صهیونیست و بهبود شروط قرارداد در پیش گرفته و به وضوح اهداف اصلی جنگ را رها کرده است.

به گفته برخی نظامیان صهیونیست، زامیر رویای نابودی نظامی حماس را طی یک عملیات زمینی گسترده و با راهکارهایی کمی متفاوت از آنچه پیش از برقراری توافق آتش‌بس به کار گرفته می‌شد از جمله محاصره تدریجی ساکنان و ایجاد ایست‌های بازرسی در سر دارد اما طبق ارزیابی‌های نظامی، اشغال کامل و دوباره نوار غزه ماه‌ها و چه بسا سال‌ها زمان خواهد برد و نیازمند استقرار مجدد ده‌ها هزار سرباز و تعداد زیادی از نیروهای ذخیره خواهد بود.

حماس نیز دوباره شکست نخواهد خورد و کنترل بخش عمده نوار غزه را حفظ خواهد کرد و روند بازیابی خود را ادامه خواهد کرد، این جنبش بر خلاف آنچه ارتش رژیم صهیونیستی در ابتدا انتظار داشت، حملات یا کمین‌هایی را اجرا نکرد و حتی به سمت نیروهای مستقر در منطقه حائل در حدفاصل خان‌یونس و رفح نیز گلوله‌ای شلیک نکرد.

آحارونوت در ادامه نوشت: حماس از ابتدای این جنگ به سیاست‌های راهبردی خود یعنی حفظ توانایی‌های خود حتی در صورتی که مورد هدف قرار بگیرد، ادامه می‌دهد و طبق اطلاعات اسرائیل حدود ۲۰ هزار از نیروهای نظامی آن از جمله برخی از فرماندهان آن هنوز زنده هستند.

رژیم صهیونیستی از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ با حمایت آمریکا نسل‌کشی را در نوار غزه به راه انداخت که در نتیجه آن بیش از ۱۶۷ هزار فلسطینی که بیشترشان زن و کودک بودند، شهید و زخمی و بیش از ۱۱ هزار تن دیگر مفقود شدند.

انتهای پیام



لینک منبع خبر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا