آخرین اخباراستان ها > گلستان

از یارانه ناچیز، ناترازی آب تا قیمت‌های دستوری



استان گلستان نزدیک به ۳۵ تا ۴۰ روز امنیت غذایی کشور را تأمین می­‌کند، به عبارتی دیگر در تأمین یک دهم سفره مردم کشور نقش دارد، با این وجود سهم گلستان از بودجه کشور تنها نیم درصد است و ناترازی بین ورودی و خروجی استان بزرگ‌ترین موضوعی است که تمام تصمیمات اقتصادی را با چالش مواجه می­‌کند.

شامگاه چهارشنبه ۲۷ فروردین نشست فعالان اقتصادی با نمایندگانی از کمیسیون کشاورزی، آب، محیط زیست و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در اتاق صنایع، معادن، بازرگانی و کشاورزی برگزار شد تا مهمترین مشکلات بخش کشاورزی بررسی و برای آنها چاره‌اندیشی شود.

در این نشست سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان گلستان بر ضرورت توجه به مشکلات و خواسته‌های کشاورزان و فعالان اقتصادی استان تاکید کرد. 

هزار جریبی، هدف از این نشست را آشنایی با ظرفیت‌ها و کمبودهای استان و همچنین بررسی خواسته‌های کشاورزان و فعالان اقتصادی عنوان و به مهم‌ترین مسائل مطرح شده در این نشست اشاره کرد و گفت: یکی از مهم‌ترین خواسته‌ها، بازنگری در سیاست‌گذاری‌های وزارت جهاد کشاورزی در راستای حمایت از تولید داخلی است، این بازنگری به‌ویژه در حوزه صادرات مرغ و تخم مرغ باید مد نظر قرار گیرد تا تولیدکنندگان بتوانند سهم مناسبی از صادرات داشته باشند و مجوزهای لازم نیز به سهولت در اختیار آن‌ها قرار گیرد.

وی با بیان اینکه کشاورزان انتظار دارند در زمان تحویل محصول، وجه خود را به موقع دریافت کنند و از این بابت نگرانی نداشته باشند، گفت: با توجه به اهمیت بخش کشاورزی در استان گلستان و نقش آن در تأمین امنیت غذایی کشور، انتظار می‌رود نمایندگان مجلس و وزارت جهاد کشاورزی با در نظر گرفتن خواسته‌های مطرح شده در این نشست، اقدامات لازم را برای رفع مشکلات و حمایت از تولیدکنندگان این بخش انجام دهند.

تخصیص تسهیلات و یارانه‌ ناچیز به بخش کشاورزی 

سرپرست جهاد کشاورزی گلستان، سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی را به عنوان یکی از اصلی‌ترین مشکلات این حوزه برشمرد و تصریح کرد: متاسفانه میزان تسهیلات و یارانه‌هایی که به بخش کشاورزی تعلق می‌گیرد، بسیار ناچیز است. این در حالی است که از این بخش انتظار می‌رود امنیت غذایی کشور را حفظ و توسعه دهد. لازم است این موضوع به طور ویژه در دستور کار قرار گیرد و کشاورزان استان گلستان از تسهیلات بیشتری بهره‌مند شوند.

ناترازی آب چالش مهم کشاورزی گلستان

علی اصغر طهماسبی، استاندار گلستان نیز دراین نشست بر ضرورت رفع ناترازی آب و کمبودهای موجود در این حوزه تاکید کرد و افزود: گلستان استانی کشاورزی و در تولید برخی محصولات رتبه اول را دارد اما این روزها حال کشاورزی استان علیرغم زحمت کارکنان جهاد کشاورزی، وزارت نیرو و سایر دستگاه‌ها خوب نیست و استان از ناترازی آب رنج می‌برد.

استاندار گلستان با بیان اینکه ۹۵ درصد استحصال آب در استان از منابع زیرزمینی است، افزود: مردم استان گلستان با کمبود آب شرب و کشاورزی مواجه‌اند. روزگاری گلستان سرزمین طلای سفید(پنبه) و طلای سیاه (خاویار) بود اما امروز تولید این محصولات بسیار کاهش یافته است.

 طهماسبی با اشاره به کاهش بارندگی در سال زراعی جاری، پیش بینی کرد که میزان برداشت گندم در سال جاری نسبت به سال گذشته کاهش یابد.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد که با حضور نمایندگان مجلس و سرمایه گذاران در حوزه کشاورزی، پایانی خوش برای این حوزه در استان رقم بخورد.

قیمت‌گذاری دستوری، ظلم به کشاورزان گلستان

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان هم در این نشست به مشکل قیمت‌گذاری دستوری محصولات کشاورزی اشاره کرد و گفت: گندم تولیدی گلستان که به دلیل گلوتن بالا از کیفیت ممتازی برخوردار است، به دلیل قیمت‌گذاری غیرعادلانه، زیان‌های قابل‌توجهی به کشاورزان وارد می‌کند.

امیر یوسفی همچنین از تأخیر در پرداخت وجوه محصولات مانند گندم، جو و کلزا انتقاد کرد و خواستار تسریع در این روند شد.

وی به ظرفیت‌های منطقه آزاد تجاری اینچه‌برون و طرح شیرین‌سازی آب خزر اشاره کرد که پس از سال‌ها پیگیری، همچنان به نتیجه نرسیده‌اند.

گندم، شاخص قیمت‌گذاری عادلانه

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی گرگان هم در این جلسه تأکید کرد: قیمت گندم به‌عنوان شاخصی کلیدی در تجارت کشاورزی، باید عادلانه تعیین شود.

وی بیان کرد: در سال گذشته تصمیماتی مانند برداشت نادرست وزارت جهاد کشاورزی درباره وضعیت بازار سیب‌زمینی و نیز قیمت‌گذاری دستوری بر محصولات اساسی مانند مرغ، گندم و دانه‌های روغنی، منجر به زیان گسترده‌ای در بخش تولید شد.

یوسفی، لایحه جدید مالیاتی را نیز تهدیدی دیگر برای فضای کسب‌وکار دانست و هشدار داد: محتوای این لایحه، بسیاری از شرکت‌ها را به مرز تعطیلی می‌کشاند و لازم است نمایندگان مجلس در آن بازنگری کنند.

یوسفی با استناد به بیانات مقام معظم رهبری گفت: امروز فعال اقتصادی سرباز خط مقدم جنگ اقتصادی است. اگر این فعال بتواند مالیات بدهد، اقساط بانکی و سهم بیمه را بپردازد، سرمایه‌گذاری کند، در واقع به کل کشور خدمت کرده است. اما اگر تولید دچار اختلال شود، کل جامعه زیان خواهد دید.

وی همچنین درباره بحران انرژی در گلستان هشدار داد و افزود: پیش‌بینی می‌شود امسال نیز با کمبود برق مواجه باشیم، از این‌رو باید طرح‌های انرژی‌های تجدیدپذیر هر چه سریع‌تر و بدون مانع اجرایی شوند.

سیدهامان هاشمی هشدار داد: قیمت‌گذاری غیرمنطقی ممکن است گندم را از چرخه خوراک انسانی خارج کرده و به رقابت با خوراک دام بکشاند.

وی خواستار اختصاص یک کرسی برای کمیسیون کشاورزی در شورای قیمت‌گذاری، حذف شیوه‌نامه‌های خلق‌الساعه و حمایت از صادرات شد.

هاشمی همچنین بر لزوم توجه به خشک شدن تالاب‌ها، ایجاد ابرشهرک‌های گلخانه‌ای، توسعه زراعت پنبه، و گسترش سامانه‌های نوین آبیاری تأکید کرد.

‌در این نشست، نمایندگان کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی نیز بر اهمیت رفع مشکلات و چالش های موجود در حوزه کشاورزی استان گلستان تاکید کردند و قول مساعد برای پیگیری این مسائل را دادند.

انتهای پیام 



لینک منبع خبر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا