آخرین اخبارجهان > آمریکا و اروپا

تلگراف: آمریکا می‌خواهد به «ائتلاف مشتاقان» کمک کند



تلگراف: آمریکا می‌خواهد به «ائتلاف مشتاقان» کمک کند

به گزارش ایسنا، روزنامه انگلیسی به نقل از منابع مطلع نوشت ایالات متحده به اعضای «ائتلاف مشتاقان» پیشنهاد پشتیبانی لجستیکی و اطلاعاتی با هدف کمک به حصول توافق صلح اوکراین را داده است.

روزنامه تلگراف نوشت «کر استارمر» نخست‌وزیر انگلیس  بالغ بر ۲ ماه است به «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا برای دریافت چنین تضمین‌هایی فشار وارد کرده است.

به نوشته این روزنامه استارمر همچنین در مصاحبه‌ای با این روزنامه در روز پنجشنبه در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا ترامپ هیچ‌گونه تضمینی پیشنهاد داده، به حصول پیشرفت در مذاکرات پشت صحنه اشاره کرده است.

روزنامه تلگراف همچنین نوشت مربیان نظامی انگلیسی احتمالا برنامه آموزش دادن به سربازان اوکراینی را از خاک بریتانیا به غرب اوکراین منتقل خواهند کرد.

ائتلاف مشتاقان چارچوبی است که از سوی فرانسه و انگلیس به موازات ناتو با هدف جذب دیگر حامیان اوکراین به مشارکت در اعزام سربازان خارجی به این کشور تشکیل شد.

لندن از چند ماه قبل به همراه فرانسه ایده اعزام سربازان خارجی تحت عناوین مختلف اعم از «نیروی صلحبان»، «نیروی بازدارنده» یا «نیروی اطمینان‌بخش» به اوکراین را مطرح کرده بود اما اخیرا روزنامه تایمز نیز به نقل از منابع بریتانیایی نوشت انگلیس ممکن است از ایده مشترک با فرانسه با محوریت فرستادن هزاران سرباز به اوکراین به خاطر بالا بودن بیش از حد خطرهای چنین طرحی صرف نظر ‌کند.

«امانوئل ماکرون» رئیس جمهور اوکراین چندی پیش پس از میزبانی پاریس از اجلاس ائتلاف مشتاقان اعلام کرده بود چند کشور خواستار فرستادن سرباز به اوکراین تحت عنوان «نیروهای بازدارنده» شده‌اند.

او ادعا کرد: «ابتکار عمل مشترک بریتانیا-فرانسه نه شامل جایگزین سازی سربازان اوکراینی و نه شامل اعزام نیروی صلحبان است. هدف این خواهد بود که با استقرار سربازان در مکان‌های استراتژیک، بازدارندگی علیه روسیه ایجاد کنیم.»

پیش از این سرویس اطلاعات خارجی روسیه نیز گزارش داده بود غرب احتمالا در چارچوب برنامه استقرار به اصطلاح نیروی صلحبان بعد از حصول توافق صلح در اوکراین حدود ۱۰۰ هزار نیرو را به این کشور خواهد فرستاد تا توانایی‌های رزمی آن را که در اثر جنگ از بین رفته‌اند احیا کنند. این سرویس اطلاعاتی تاکید کرد چنین کاری به منزله اشغال غیررسمی اوکراین خواهد بود.

«دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین هم اظهار کرد استقرار صلحبان‌ها در اوکراین تنها با رضایت همه طرف‌های جنگ امکانپذیر خواهد بود.

«ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه نیز خاطر نشان کرده حضور هرگونه نیروی خارجی در اوکراین به عنوان تهدیدی علیه روسیه مطرح خواهد بود و خطر درگیری نظامی مستقیم را در پی خواهد داشت.

انتهای پیام



لینک منبع خبر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا