«ارتش سفالین» چین به آمریکا میرود

به گزارش ایسنا، هنگامی که در سال ۲۰۰۸ میلادی توجه جهان به دلیل المپیک پکن به چین معطوف شده بود، موزه «باورز» (Bowers) ۱۴ سرباز سفالی را به جنوب کالیفرنیا آورد. این یک موفقیت بزرگ بود. این موزه توانسته بود ارتباطات نزدیکی با مقامات فرهنگی استان «شنشی» (Shaanxi) برقرار کند. در سال ۱۹۷۴ میلادی، مجسمه ارتش امپراتور «چین شیهوانگ» به طور تصادفی توسط کشاورزان کشف شده بود.
موزه باورز(Bowers) پس از یک نمایشگاه دیگری که در سال ۲۰۱۱ برگزار کرد، اکنون با نمایشگاه جدید «دنیای سربازان سفالی» که د ر ۲۴ مه افتتاح میشود، این موفقیت را تکرار میکند. این نمایشگاه ۱۱۰ گنجینه باستانشناسی از «شنشی» (Shaanxi) که اخیرا کشف شدهاند و سربازان سفالی، ظروف برنزی، تزئینات ارابه و دیگر اشیاء یشم و طلا را شامل میشود، گرد هم آورده است.
با اینکه عنوان نمایشگاه «دنیای سربازان سفالی» است، اما تمرکز آن فراتر از همراهان دنیای پس از مرگ امپراتور اول چین است. دههها پژوهشهای باستانشناسی در سراسر «شنشی» نور تازهای بر فرهنگهایی افکنده است که پیش از سلسله چین وجود داشتند.
«تیانلونگ جیاو» (Tianlong Jiao)، سرپرست اصلی این نمایشگاهگفت: «این نمایشگاه بسیاری از کشفیات باستانشناسی جدید در شنشی را به نمایش میگذارد. موضوع اصلی درباره تغییرات اجتماعی و فرهنگی از حدود ۲۳۰۰ پیش از میلاد تا ۲۰۶ پیش از میلاد در این استان است.»
در این مجموعه یک سهپایهٔ آئینی وجود دارد که داخل آن با شکلی اولیه از حروف چینی نشانهگذاری شده است، یک ظرف نوشیدنی به شکل خرگوش با پاهای چنگالی و یک صفحه متصل به ارابه با تصویری از یک چهره خندان و پرشور دیده میشود.
با این حال، سربازان سفالی بازگشتهاند و همچنان ستارگان نمایشگاه هستند. در اینجا با سربازان، تیراندازان، در حالت ایستاده و زانو زده، یک مقام نظامی رده بالا و همچنین یک نمونه بازسازی شده از یک شخصیت سرگرمکننده که قرار بود برای امپراتور در دنیای پس از مرگ سرگرمیهای متنوع فراهم کند، روبرو میشویم.
گروههای باستانشناسی با کاوشهایی که از سال ۱۹۹۴ میلادی تاکنون در چین انجام دادهاند، بیش از ۲۰۰۰ جنگجو را که در قرن سوم قبل از میلاد خلق شدهاند و همچنین سایر آثار نظامی را در مجموعه مقبرهای که ۵۱ کیلومتر مربع را پوشش میدهد، کشف کردهاند. تخمین زده شده است احتمالا ۸۰۰۰ مجسمه منحصر به فرد در زیر مقبره دفن شده باشد.
این مجسمهها که در اندازه واقعی یک انسان ساخته شدهاند و هرکدام چهره واقعی و منحصر بهفرد خود را دارند سبب شده تا باستانشناسان نظریه ساخت ارتش مشهور چین تحت نظر یک مجسمهساز یونانی را ارائه دهند. یونانیها به عنوان اولین مردمی که قادر به ساخت مجسمه با ویژگیهای بسیار نزدیک به واقعیت بودند، شناخته میشوند.
«ارتش سفالین» به عنوان یکی از بزرگترین اکتشافات باستانشناسی قرن در سال ۱۹۸۷ میلادی در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.
نمایشگاه «دنیای سربازان سفالی: کشفیات جدید باستانشناسی در شنشی در قرن ۲۱» از ۲۴ مه تا ۱۹ اکتبر در موزه باورز، واقع در کالیفرنیا، برگزار میشود.
انتهای پیام