عشقی که در دوران سربازی معجزه میکند

به گزارش ایسنا، نمایش «صفر پنج» به کارگردانی آروین شاه حسینی از ۱۸ فروردین ۱۴۰۴ در تماشاخانه انتظامی خانه هنرمندان ایران اجراهای خود را آغاز کرده است.
شاه حسینی در گفتگویی درباره دغدغههایی که موجب ساخت این نمایش شده است، گفت: دغدغه نمایش به سادگی قابل فهم است؛ در برههای سخت از زندگی جوان ایرانی یعنی دوران خدمت سربازی، عشق معجزه میکند، اما گاه همین عشق تاریخ انقضایی دارد، نه در با هم بودن، بلکه در حضور فیزیکی در این جهان، یعنی مرگ. من با نگاهی ساده به این موضوع پرداختم؛ شاید به سادگی نوشیدن آب، که وقتی تمام میشود، دوباره لیوان را پر میکنی و تشنگی برطرف میشود. همهچیز از جایی شروع میشود که فکر میکنی، زندگی روی خوشش را به تو نشان داده، اما گاهی اینگونه نیست.
او افزود: در همین راستا به شعری از فروغ فرخزاد اشاره میکنم: «گریزانم از این مَردُم که تا شعرم شنیدند، به رویم چون گُلی خوش بو شکفتند، ولی آن دَم که در خلوت نشستند، مرا دیوانهای بدنام گفتند.» برای من دغدغه داشتن، امری طبیعی است. مثل نفس کشیدن، خوابیدن، راه رفتن… یا حتی مثل رقص آرام نسیمی در میان شاخههای درخت بید مجنون، بیآنکه به سایهاش دل خوش کنم.
این کارگردان درباره مخاطب هدف نمایش و بازخوردهایی که تاکنون دریافت کرده است، توضیح داد: برای من، اثر هنری محدود به قشر خاصی نمیشود. هرکس «صفر پنج» را انتخاب کند، «صفر پنج» هم او را انتخاب میکند. گاه مخاطب و اثر دست یکدیگر را میگیرند و گاه بیتفاوت از کنار هم عبور میکنند. به همین دلیل من قواعد خاصی برای مخاطب هدف این نمایش تعیین نکردهام.
شاه حسینی درباره شرایط دو قطبی جامعه تئاتر در دو سه سال گذشته که نسبت به اجرا یا تحریم نمایش در فضاهای رسمی اختلاف نظر دارند، گفت: من نگاه خاصی به این موضوع ندارم. گاهی به تئاتر از منظر یک کنش سیاسی نگاه میکنیم، چه اجرا رفتن باشد، چه نرفتن. اما نباید فراموش کرد که هنرمند دنیای خودش را دارد؛ دنیایی ورای مسائل سیاسی. برای بسیاری از هنرمندان، حضور روی صحنه به معنای حیات قلب و روح است. باوجود این، برخی هنرمندان، چه از سر عقیده و چه به دلایل تحمیلی، ممکن است از این عشقِ روی صحنه بودن دور بمانند. به هر حال، نگرش و کنش هر هنرمندی قابل احترام است، چه هنرمندی نامدار باشد و چه تازهکار. این احترام از جنسی است شبیه ازخودگذشتگی یک مادر برای فرزندش.
او درباره تجربه همکاری با خانه هنرمندان ایران بیان کرد: حضور در خانه هنرمندان همیشه حس زنده بودن و حیات را برای من به ارمغان میآورد. این حس، مانند لحظهای است که بازیگر در تاریکی دیالوگ میگوید و ناگهان نوری ملایم و گرم همچون آفتاب زمستانی، او را در برمیگیرد. کارکنان خانه هنرمندان نیز بخشی از بودن نمایش «صفر پنج» هستند، و من از تلاشها و حمایتهای آنها، بهویژه مدیریت محترم سالن آقای پیام لاریان، بسیار سپاسگزارم.
شاه حسینی در پایان گفت: «صفر پنج» نمایشی است که باید آن را دید، نه به اجبار من یا دیگر دوستان، بلکه برای روایت عشقی برنده و شکافنده. عشقی از جنس فروغ فرخزاد فقید. صدای فروغ، صدای عشق است؛ صدای بودن و گاه رفتن. این اثر، روایتی از نسلی عاشق است که در پیچ و خم زندگی، لحظهای در درد و گرفتاری به سر میبرند و لحظهای دیگر در آرامش و ملایمت زندگی. گاه نیز، برخلاف انتظارات، مرگ را به استقبال میروند.
نمایش «صفر پنج» به کارگردانی آروین شاه حسینی و تهیهکنندگی هادی حجازیفر روی صحنه رفته و مجری طرح آن امیر موسیکاظمی است. این نمایش تا ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ هر شب ساعت ۱۸:۴۵ در تماشاخانه انتظامی خانه هنرمندان ایران میزبان علاقهمندان است.
انتهای پیام