کشورهای اروپایی در مسیر اجباری کردن سربازی
به گزارش ایسنا، در این شرایط وزیر دفاع آلمان نیز طرحی را ارائه کرده که بر اساس آن همه جوانان درباره میزان آمادگیشان برای رفتن به سربازی مورد پرسش قرار میگیرند.
بازرس کل ارتش آلمان طرح جدید خدمت سربازی در این کشور را که از سوی او و وزیر دفاع این کشور پیشنهاد شده معرفی کرد. ژنرال «کارستن برویر» به سایت خبری «تاگس اشپیگل» گفت: ما فورا به یک نظام خدمت سربازی جدید نیاز داریم که بتوانیم سربازان ذخیره را آموزش دهیم و بتوانیم آنها را در موارد دفاعی به خدمت بگیریم.
به گفته او این مدل جدید همچنین نشانهای به سمت خارج (از کشور) و نیز اقدامی بازدارنده است.
«بوریس پیستوریوس»، وزیر دفاع آلمان از حزب سوسیال دموکرات در ماه ژوئن مدل جدیدی را برای بررسی مردان جوان به منظور سنجش شایستگی آنها برای خدمت سربازی ارائه کرد. هرچند در این مدل بازگشت به سربازی اجباری پیشبینی نشده است.
وزیر دفاع آلمان قصد دارد با این مدل مردان جوان را موظف کند که پرسشنامههایی را درباره آمادگی و توانایی خود درباره خدمت سربازی پر کنند. در مرحله اولِ این طرح، ۵۰۰۰ سرباز جدید استخدام خواهند شد. همچنین نیروی اضافی برای معاینات پزشکی نیز پیشبینی شده است.
به گفته ژنرال برویر، به زودی تمامی مردان جوان باید این پرسشنامهها را پر کنند و با نیروهای نظامی در تماس باشند. جدا از این مسئله او از تمامی جوانان خواسته تا این پرسش را از خود بپرسند که آیا حاضرند از آلمان دفاع کنند؟ بازرس کل ارتش آلمان امیدوار است که بسیاری از جوانان همان پاسخی را به این سوال بدهند که او میدهد: کشور ما، جامعه ما و در حال حاضر آزادی ما ارزش دفاع کردن را دارد.
خدمت سربازی در حال حاضر در آلمان اجباری نیست.
تغییر روش در اروپا
پس از درگیریهای روسیه و اوکراین بسیاری از کشورهای اروپایی به این فکر افتادند که خدمت سربازی را که پس از پایان جنگ سرد متوقف کرده بودند، مجددا اجباری کنند یا با روشهای دیگری جوانان را تشویق به انجام خدمت سربازی کنند.
فرمانده عالی نیروهای متحد ناتو در اروپا، ژنرال «وسلی کلارک» به شبکه سیانان گفت اروپا در حال حاضر شاهد جنگی است که پس از جنگ بالکان هرگز به خود ندیده بود و این از نظر یک هشدار قریبالوقوع به ناتو برای بازسازی دفاعی خود است.
در سالهای اخیر کشورهای اسکاندیناوی و کشورهای حوزه بالکان سربازی اجباری را دوباره از سر گرفتهاند. در برخی از این کشورها ثبت نام نکردن برای سربازی منجر به زندان و جریمه نقدی میشود.
به گزارش دویچه وله، کشور نروژ در ماه آوریل، یک طرح بلندمدت ارائه کرد که بر اساس آن بودجه دفاعی این کشور تقریباً دو برابر میشود و بیش از ۲۰ هزار سرباز، کارمند و ذخیره اجباری را به نیروهای مسلح اضافه میکند. خدمت سربازی در این کشور از سال ۲۰۱۵ برای مردان و زنان اجباری است.
در سوئد نیز که سربازی اجباری از نظر جنسیتی خنثی است، در سال جاری حدود ۷۰۰۰ نفر را فراخوانده است. طبق اعلام نیروهای مسلح سوئد، این تعداد در سال ۲۰۲۵ به ۸۰۰۰ نفر خواهد رسید.
فنلاند از جدیدترین اعضای ناتو ظرفیت فعال کردن بیش از ۹۰۰ هزار نیروی ذخیره را دارد و ۲۸۰ هزار پرسنل نظامی آماده پاسخگویی فوری در صورت نیاز هستند. با این حال، در زمان صلح، نیروهای دفاعی فنلاند تنها حدود ۱۳ هزار نفر از جمله کارکنان غیرنظامی را شامل میشود.
در لیتوانی نیز که از سال ۲۰۱۵ خدمت سربازی اجباری است، سالانه بین ۳۵۰۰ تا ۴۰۰۰ لیتوانیایی بین ۱۸ تا ۲۶ سال برای یک دوره ۹ ماهه سربازی استخدام میشوند.
انتهای پیام