آخرین اخبارجهان > آمریکا و اروپا

وزیر دفاع فرانسه تل‌آویو را به پایبندی به قوانین بین‌المللی فراخواند



وزیر دفاع فرانسه تل‌آویو را به پایبندی به قوانین بین‌المللی فراخواند

به گزارش ایسنا، «سباستین لکورنو» وزیر دفاع فرانسه در جریان مصاحبه با نشریه «لوپوئن» با اشاره به تشدید تنش‌ها در غرب آسیا و اقداماتی که پاریس می‌تواند انجام دهد، گفت: «ابتدا باید بدانیم که چه کسی مسئول دستور کار ناامنی و بی‌ثباتی در منطقه است.»

این وزیر فرانسوی در ادامه به عملیات نیروهای مقاومت لبنان در مرزهای شمال فلسطین اشغالی طی یک سال گذشته و همچنین حملات مقاومت عراق علیه ائتلاف بین‌المللی و عملیات‌های ارتش یمن علیه کشتی‌های مرتبط به رژیم صهیونیستی در دریای سرخ اشاره کرد.

وزیر دفاع فرانسه با نادیده گرفتن جنایات صهیونیست‌ها علیه ملت فلسطین، لبنان، یمن و سوریه و با اشاره به اقدامات حمایتی پاریس برای رژیم صهیونیستی در دومین عملیات موشکی ایران علیه اراضی اشغالی در اول اکتبر گفت: «امنیت اسرائیل قابل مذاکره نیست و به همین دلیل منابع نظامی فرانسه در اول اکتبر برای جلوگیری از حمله ایران به حالت آماده‌باش درآمد.»

با این وجود، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در بیانیه‌ای درباره حمله موشکی شامگاه سه‌شنبه ایران به سرزمین‌های اشغالی فلسطین تصریح کرد: ۹۰ درصد شلیک‌ها با موفقیت به اهداف اصابت کرده است.

سباستین لکورنو همچنین افزود: «اسرائیل همچنین باید به وضوح به مسئولیت‌های خود در زمینه احترام به قوانین بین‌المللی و حمایت از غیرنظامیان فراخوانده شود. به همین دلیل است که فرانسه خواستار آتش‌بس در غزه و لبنان است و به استفاده از منابع نظامی در اختیار خود، از جمله ۷۰۰ سرباز فرانسوی که تحت دستور سازمان ملل در جنوب لبنان خدمت می‌کنند، در راستای حمایت از تلاش‌های کاهش تنش و تبعیت از قطعنامه‌های سازمان ملل، ادامه خواهد داد. من اضافه می‌کنم که امنیت نیروهای فرانسوی برای ما یک اولویت مطلق است، زیرا فرانسه قبلا هزینه زیادی برای آن پرداخته است.
در نهایت، منابع نظامی فرانسه برای رساندن کمک‌های بشردوستانه و بهداشتی به غیرنظامیان در لبنان استفاده می‌شود، همانطور که قبلا در غزه انجام داده‌ایم.»

وزیر دفاع فرانسه با رد کاهش نفوذ فرانسه در منطقه و با اشاره به کم‌کاری آمریکا گفت: «این دروغ است. صدا و دیدگاه فرانسه قابل احترام است، به‌ویژه به این دلیل که ما در منطقه درگیر نظامی هستیم. ۷۰۰ سرباز در یونیفل هنوز در شرایط سخت در حال گشت‌زنی در خط آبی [مرز لبنان و اراضی اشغالی] هستند. تعداد بسیار کمی از کشورها مثل ما دسترسی مستقیم یا حتی فرستادگان ویژه در منطقه دارند. فرانسه همچنین یک کانال مستقیم با تهران دارد. گفته می‌شود به پیام‌های کاهش تنش ما گوش داده نمی‌شود، اما فکر می‌کنم می‌توانم بگویم آمریکایی‌ها هم گاهی اوقات مشکل دارند که صدای خودشان را به گوش برخی برسانند.»

گسست استراتژیک بی‌سابقه از زمان جنگ سرد

خبرنگار لوپوئن با اشاره به بخشی از کتاب وزیر دفاع فرانسه که در آن آمده است «فرانسه در جنگ نیست، اما در صلح هم نیست»، ارتباط آن را با تحولات دوره کنونی جویا شد. لکورنو گفت: «دوره‌ای که در آن قرار داریم مربوط به لحظه جدیدی از گسست استراتژیک است که از زمان پایان جنگ سرد بی‌سابقه است. تهدیدهای قدیمی مانند تروریسم ناپدید نشده‌اند، در حالی که رقابت بین قدرت‌های بزرگ از سر گرفته شده است، از جمله در زیر “چتر هسته‌ای”. جهش‌های تکنولوژیکی، نظامی‌سازی فضا و فناوری دیجیتال، جنگ اطلاعاتی و بهره‌برداری از شکنندگی‌های اقتصادی به رقبا اجازه می‌دهد تا تهدیداتی را اجرا کنند که تأثیر آنها می‌تواند بسیار جدی باشد. یکی از خطرات امروز فرانسه این است که بدون تهاجم، شکست بخورد.»

روسیه بزرگترین تهدید برای فرانسه

او در پاسخ به اینکه کدام بازیگر یا کشور امروز بزرگ‌ترین تهدید برای فرانسه است، با طرح اتهاماتی گفت: «علاوه بر گروه‌های تروریستی، به وضوح فدراسیون روسیه. مسکو حتی تهاجمی‌تر از سال ۲۰۲۲ یا ۲۰۲۳ است و نه تنها علیه منافع ما در آفریقا، بلکه مستقیما علیه نیروهای مسلح ماست. روسیه هم در حال جنگ اطلاعاتی است. اخیرا فهرستی جعلی از اسامی سربازان فرانسوی که ظاهرا در نبرد اوکراین کشته شده‌اند، منتشر کرده است تا مردم باور کنند که فرانسه یکی از طرف‌های درگیری است. همچنین روسیه در حال نظامی کردن محیط‌های جدید مانند بستر دریا یا عملیات سایبری است.»

وزیر دفاع فرانسه همچنین در خصوص روابط کشورش با ناتو گفت: «در بحث اتحاد آتلانتیک، افرادی مانند ژان لوک ملانشون و لوپن استفاده سیاسی می‌کنند اما فرانسه یکی از اعضای موسس ناتو است، ارتش‌های آن از نظر نیروها، هواپیماها، کشتی‌ها و سربازان سهم عمده‌ای دارند. من معتقدم که مبارزه برای افزایش نفوذ و استقلال خود در ناتو مفیدتر از بحث کردن است.»

انتهای پیام



لینک منبع خبر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا