آخرین اخبارجهان > گزارش و تحلیل

هفت‌گانه سرنگونی نتانیاهو


به گزارش ایسنا، تجاوزات رژیم صهیونیستی با صحنه‌گردانی «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر این رژیم بیش از یک سال است که در نوار غزه و سپس جنوب لبنان ادامه دارد و این درحالی است که مرد شماره یک تل‌آویو همچنان در دستیابی به اهدافش و اعلام «پیروزی مطلق» بر حماس یا حزب‌الله ناکام مانده است.

شبکه الجزیره در یادداشتی در این باره نوشت: به‌رغم حالت‌های «سرخوشی قدرت و سرمستی استکبار» که نتانیاهو از خود نشان می دهد به‌ویژه پس از انجام حملات گسترده ارتش رژیم اشغالگر علیه مقاومت مانند ترور رهبران و دستیابی به موفقیت‌های امنیتی، اما وسواس فکری شکست و ناکامی همچنان او را آزار می‌دهد و بر او غالب شده است؛ چراکه «بی‌بی» با حقایقی روی زمین روبرو می‌شود که هر بار او را به نقطه صفر بازمی‌گرداند.

علاوه بر زیان‌های رژیم صهیونیستی در زمینه سیاست خارجی و کشاندن آن به دیوان کیفری بین‌المللی و دیوان بین‌المللی دادگستری، می‌توان به هفت پرونده اشاره کرد که مقاومت در آن‌ها به دستاوردهایی دست یافت است و بازتاب‌های آن به طور مستقیم بر نتانیاهو به عنوان یک شخص، و همچنین بر ارکان کابینه، ارتش او و مردم اسرائیل تأثیر می گذارد.

۱ – تلفات سنگین

تجاوزات رژیم صهیونیستی به غزه در حالی وارد دومین سال خود شده که رزمندگان مقاومت در این باریکه در حال ضربه زدن به ارتش این رژیم در محورهای مختلف نبرد زمینی هستند و همزمان ده‌ها نظامی دشمن نیز در حملات مقاومت اسلامی عراق و حزب الله لبنان به هلاکت رسیده و یا زخمی شده‌اند.

از آغاز جنگ تاکنون، تحلیلگران صهیونیست صحبت از میزان تلفات انسانی در میان ساکنان سرزمین‌های اشغالی و ارتش رژیم اشغالگر را که هزاران کشته و زخمی تخمین زده می‌شود، متوقف نکرده‌اند و علاوه بر این روزنامه «یدیعوت آحارونوت» گزارش داد که هر ماه حدود ۱۰۰۰ سرباز به بخش توانبخشی وزارت جنگ مراجعه می‌کنند.

با وجود سانسور رسانه‌ای که ارتش رژیم اشغالگر درباره جزئیات تلفات روزانه در پیش گرفته، اما آنچه توسط رسانه‌ها به بیرون درز می‌کند به تنهایی برای نگرانی سران سیاسی و نظامی رژیم صهیونیستی کافی است.

در همین راستا، «شالوم لیپنر» تحلیلگر سیاسی یهودی، گفت: بیش از یک سال پس از حمله طوفان الاقصی، احساس ناامیدی همچنان بر اکثریت اسرائیلی‌ها حاکم است.

۲ – تکرار سناریو کریات شمونه برای حیفا

حملات موشکی حزب‌الله به عمق سرزمین‌های اشغالی مسیر جدیدی را در درگیری ایجاد کرد، زیرا این جنبش شعار «ما حیفا را مانند کریات شمونه و المطله خواهیم ساخت» مطرح کرده است.

در پی هدف قرار دادن خانه نتانیاهو، وضعیت وحشت محافل صهیونیست‌ها را فراگرفت؛ چراکه دفتر نخست‌وزیر رژیم تأیید کرد که یک پهپاد پرتاب شده از لبنان مستقیماً به خانه نتانیاهو در «قیساریه» در جنوب حیفا اصابت کرده است.

منابع نظامی صهیونیست نیز ورود پهپاد حزب‌الله به محلی که نتانیاهو در آن زندگی می‌کند را شکست ناگوار سرویس‌های امنیتی این رژیم توصیف کردند.

حمله پهپادی پیش از آن به پایگاه «بنیامین» تیپ «گولانی» در حیفا نیز یک غافلگیری نظامی دردناک برای رژیم صهیونیستی بود؛ چراکه حزب‌الله این عملیات را «ویژه و ترکیبی» توصیف کرد و طی آن پهپاد توانست به حریم هوای سرزمین‌های اشغالی نفوذ کند و رادارهای پدافندی را دور بزند و به هدف مورد نظر برسد.

حزب‌الله لبنان در راستای اجرایی کردن شعار خود طی روزهای گذشته در پاسخ به تشدید حملات به لبنان، ده‌ها موشک را روانه حیفا کرده است تا صهیونیست‌ها را فراری داده و آن را مانند کریات شمونه خالی از سکنه کند.

هفت‌گانه سرنگونی نتانیاهو
حملات حزب‌الله به کریات شمونه

۳ – پرونده آوارگان

برای جلوگیری از حملات موشکی از غزه و لبنان، کابینه رژیم صهیونیستی به تخلیه هزاران نفر از خانه‌هایشان متوسل شد و این رژیم برای اولین بار در تاریخ جعلی خود رکوردی را در زمینه تعداد آوارگان ثبت کرد.

طبق گزارش رسانه‌های صهیونیستی، تعداد آوارگان از شهرک‌های اطراف نوار غزه و از مرز لبنان به ۱۲۰ هزار نفر رسیده است، اما بر اساس آنچه که پیش از این از سوی ارتش رژیم اشغالگر اعلام شده بود، این تعداد به نیم میلیون آواره می‌رسد.

حضور این آوارگان که بیش از یک سال است هزینه‌های آنها توسط کابینه رژیم صهیونیستی تامین می‌شود، مشکلات و بار اقتصادی و اخلاقی را برای کابینه که اتاق‌های هتل و مهمانسراها را برای آنها اجاره کرده است، تشدید خواهد کرد.

بر اساس گزارش شبکه الجزیره، این موج جابجایی مفاهیم بسیاری در مخیله صهیونیست‌ها دارد؛ چراکه منجر به ترک اراضی اشغالی توسط برخی از آنها برای همیشه می‌شود.

هفت‌گانه سرنگونی نتانیاهو
فرار یک صهیونیست به پناهگاه

۴ – میلیون‌ها نفر در پناهگاه‌ها

حملات مقاومت در جبهه‌های غزه و لبنان، بار دیگر پرسش‌هایی را درباره آمادگی جبهه داخلی رژیم صهیونیستی برای حملات موشکی به‌وجود آورد. این حملات بحران ده‌ها هزار آواره را تشدید کرد و به جای آنکه طبق وعده نتانیاهو به خانه‌های خود بازگردند، صدها هزار نفر را نیز به انها ملحق کرد که شب‌ها در پناهگاه‌ها می‌مانند.

به گفته ژنرال «ران کوخاو» فرمانده سابق پدافند هوایی رژیم صهیونیستی حملات مقاومت باعث زندانی شدن بیش از ۲ میلیون صهیونیست در پناهگاه‌ها و اتاق‌های مستحکم در بیش از ۱۹۰ شهر و شهرک شده است.

مشکل کمبود پناهگاه‌ها نگرانی های مقامات اشغالگر را تشدید می‌کند، به ویژه با توجه به اطلاعات محلی که نشان دهنده آماده نبودن درصد زیادی از پناهگاه‌های عمومی است. همچنین مشخص شده است که اتاق‌های مستحکم در خانه‌ها و آپارتمان‌ها به طور کامل از ساکنان خود در برابر حملات مستقیم موشکی و پهپادی محافظت نمی‌کنند.

هفت‌گانه سرنگونی نتانیاهو
فرودگاه بن‌گوریون تل‌آویو

۵ – مهاجرت معکوس

صحنه دیگری که نتانیاهو را نگران می‌کند و خواب را از چشمان او گرفته «مهاجرت معکوس» است که تهدیدی ریشه‌ای برای اسرائیل است که اساساً مبتنی بر سیاست شهرک‌سازی و جذب یهودیان از سراسر جهان است.

در همین راستا، «نایف بن نهار» مدیر مرکز علوم اجتماعی و انسانی «ابن خلدون» در دانشگاه قطر می‌گوید، عملیات مقاومت به «اراده بقای» اسرائیلی‌ها در سرزمین‌های اشغالی ضربه زد؛ اراده‌ای که ناشی از «اسرائیل امن» برای آن‌هاست. آن‌ها معتقد هستند که اسرائیل یک رژیم ساختگی است و آن‌ها می‌توانند هر زمان که بخواهند از آن خارج شوند و به کشوری که از آن آمده‌اند و هنوز تابعیت آن را دارند، بازگردند.

اگرچه اداره مرکزی آمار رژیم صهیونیستی آمار واقعی یهودی‌هایی را که مهاجرت کرده‌اند، فاش نمی‌کند، اما رسانه‌های عبری می‌گویند که حدود یک چهارم یهودی‌ها به دلیل وضعیت امنیتی به فکر مهاجرت به خارج هستند.

بر اساس گزارشی که «الیاس کرم» خبرنگار الجزیره اوت گذشته تهیه کرد، آمارهای رسمی می‌گویند که نزدیک به نیم میلیون نفر از کسانی که قبل از عملیات طوفان الاقصی در خارج از سرزمین‌های اشغالی بودند، هنوز برنگشته‌اند و این در حالی است که ۳۷۵ هزار نفر نیز پس از جنگ منطقه را ترک کرده‌اند.

روزنامه تایمز رژیم صهیونیستی نیز در این باره به نقل از داده‌های سازمان جمعیت و مهاجرت، گزارش داد که نیم میلیون صهیونیست در ۶ ماه اول جنگ، فلسطین اشغالی را ترک کردند.

هفت‌گانه سرنگونی نتانیاهو
عملیات ضدصهیونیستی در تل‌آویو

۶ – عملیات‌های ضد صهیونیستی

عملیات ضدصهیونیستی مسلحانه یکی از برجسته‌ترین ابزار مقاومت در زمینه مقابله با اشغالگری رژیم صهیونیستی بوده است، اما مقاومت برای مدتی «با توجه به تغییرات مرتبط با افکار عمومی جهان و خسارات غیرنظامی که ممکن است از این عملیات‌ها حاصل شود» از انجام چنین عملیات‌های استشهادی خودداری کرد، اما از زمان آغاز عملیات فلسطینی طوفان الاقصی در هفتم اکتبر (۱۵ مهر ماه) و در نتیجه تشدید جنایات صهیونیست‌ها و چشم پوشی بین‌اللمللی از آن‌ها، مناطق مختلف کرانه باختری، قدس اشغالی و دیگر مناطق در سرزمین‌های اشغالی شاهد عملیات‌های ضد صهیونیستی و همچنین تشدید تجاوزات صهیونیست‌ها بوده‌ است و در این عملیات‌ها چندین صهیونیست زخمی و کشته شده‌اند.

اعلام ازسرگیری و تشدید عملیات‌های ضد صهیونیستی مسلحانه توسط گروه‌های مقاومت فلسطین در داخل اراضی اشغالی در واکنش به جنایات اشغالگران و ترور فرماندهان مقاومت، یک تحول راهبردی را در نبرد رقم زد.

تشدید این عملیات‌ها سر و صدای زیادی را در میان اشغالگران به پا کرد و نگرانی سیستم امنیتی رژیم صهیونیستی نسبت به احتمال انتقال بمب‌ به قلب اراضی اشغالی را به همراه داشت؛ چراکه این عملیات‌ها تلفات انسانی و خسارت مادی قابل توجهی را در شهرهای بزرگ اراضی اشغالی برجای می‌گذارد.

علاوه بر این، موفقیت‌های حاصل از عملیات‌های تیراندازی رزمندگان مقاومت در داخل سرزمین‌های اشغالی، نگرانی سران رژیم صهیونیستی نسبت به پیامدهای منفی آن بر افکار عمومی را دوچندان می‌کند و این امر پس از عملیات یافا که منجر به کشته شدن هفت صهیونیست و زخمی شدن ۱۶ نفر دیگر شد، کاملا مشهود بود.

«سلیمان بشارت» مدیر مرکز مطالعات «یبوس» در اظهاراتی به الجزیره گفت: این گونه عملیات‌ها نشان می‌دهد که اسرائیل قادر به کنترل میدان در رویارویی با فلسطینی‌ها نیست و در رویکرد نظامی و امنیتی شکست خورده است.

هفت‌گانه سرنگونی نتانیاهو
بورس تل‌آویو

۷ – خسارت اقتصادی سنگین

جنگی که نتانیاهو به راه انداخته است خسارات هنگفتی به اقتصاد رژیم صهیونیستی وارد کرده و برآوردها حاکی از آن است که هزینه جنگ تاکنون از ۶۷.۳ میلیارد دلار فراتر رفته و این رقم علاوه بر احتساب سایر هزینه‌های مربوط به ارتش، مانند درمان مجروحان و تامین سرپناه و پناهگاه‌هاست.

در همین راستا، آژانس رتبه‌بندی اعتباری «فیچ ریتینگز» رتبه اعتباری رژیم صهیونیستی را کاهش داد و با اشاره به بدتر شدن خطرات ژئوپلیتیکی با ادامه جنگ در غزه، در بحبوحه تهدیدات مبنی بر انتقال آن به دیگر جبهه‌ها، اشاره کرد.

در آغاز جنگ، این آژانس رتبه‌بندی بدهی‌های دولتی رژیم صهیونیستی را تحت نظارت منفی قرار داد و هشدار داد که هرگونه تشدید شدید تنش می‌تواند منجر به کاهش رتبه شود.

علاوه بر این، شرکت خدمات مالی و تجاری آمریکا (مودیز) پیشتر اعلام کرده بود که در پی گسترش جنگ تل‌آویو علیه غزه و لبنان، رتبه اعتباری رژیم صهیونیستی را دو پله به سطح Baa۱ کاهش داد.

مودیز همچنین از احتمال کاهش بیشتر رتبه اعتباری رژیم صهیونیستی در آینده خبر داد.

انتهای پیام



لینک منبع خبر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا