آخرین اخبارحوزه و دانشگاه > آموزش عالی

۳ برنامه جدید دانشگاه علم و صنعت در حوزه علم و فناوری 


به گزارش خبرنگار مهر، دکتر داوود یونسیان در آیین تجلیل از نام‌آوران، پژوهشگران و فناوران نمونه دانشگاه علم و صنعت که امروز به مناسبت هفته پژوهش و فناوری در دانشگاه علم و صنعت برگزار شد، گفت: در پژوهش سه ضلع وجود دارد؛ اولین ضلع آن پژوهشگر کیفی، ضلع دوم زیر ساخت و ضلع سوم مواد از جمله پژوهشگر پسادکتری، سرباز پژوهشگر و … است. در همین راستا در دانشگاه علم و صنعت ۱۰ نوع گرنت طراحی کردیم که هر کدام از آن‌ها یک ضلع از این سه ضلع پژوهش را تامین می‌کند. عمده این گرنت‌ها اجرایی شده و از نظر مالی پرونده آنها در حال بسته شدن است.

وی خاطر نشان کرد: دانشگاه علم وصنعت به واسطه بنیه پژوهش و فناوری خود در ۴- ۵ سال اخیر به صورت مداوم رشد داشته است و این دانشگاه معادل یک درصد برتر دانشگاه‌های دنیا است.

رئیس دانشگاه علم و صنعت با اشاره به اهداف دانشگاه‌ها با طرح این سوال که آیا حل مشکلات جامعه و صنعت از وظایف دانشگاه‌هاست؟، ادامه داد: در دنیا این وظیفه بیشتر بر عهده شرکت‌های دانش بنیان است و بخش‌های مختلف برای حل مشکلات خود به سمت شرکت‌های دانش‌بنیان می‌روند. در حال حاضر دانشگاه‌های دنیا وظیفه تحول در جامعه و صنعت را بر عهده دارند و نقش دانشگاه‌ها بیشتر خط شکنی و مهندسی آینده ممکن و باورپذیر است.

یونسیان با بیان اینکه دانشگاه‌ها باید به ابر روندها توجه داشته باشند، ادامه داد: ابرروندهایی مثل سلامتی، جهانی‌شده، ارتباط سریع و آسان، فردگرایی، حمل و نقل، امنیت، المان‌های جدید اقتصاد مثل بیت کوین و …. موضوعاتی هستند که توجه به آن‌ها می‌تواند به ما در پژوهش جهت دهد.

وی با اشاره به سرمایه‌گذاری خطرپذیری به عنوان یکی از اضلاع فناوری، افزود: سرمایه‌گذاری خطرپذیر یکی از مسائلی است که ما برای آن برنامه‌ریزی کردیم و سرمایه خطر پذیر ما در حال حاضر ۵، ۶ برابر شده است.

رئیس دانشگاه علم و صنعت با بیان اینکه آیین نامه مراکز نوآوری در این دانشگاه تدوین شده است، گفت: همچنین در فراخوان ناحیه نوآوری دانشگاه علم و صنعت ۵۰ شرکت اطراف دانشگاه اعلام آمادگی کردند.

وی خاطر نشان کرد: باید ارتفاع دید خود را در دانشگاه‌ها تغییر دهیم و اساتید و دانشجویان ما این قابلیت را دارند من آینده کشورمان و جهان را تحت تاثیر قرار دهند. کار دانشگاه اثرگذاری در جامعه است نه اینکه کارهایی که از قدیم مرسوم بوده در پژوهش و فناوری را دنبال کنیم.

یونسیان در مورد سه برنامه‌ جدید دانشگاه علم و صنعت گفت: دو گرنت جدید با نام گرنت فناوری شاکر (احمد بن شاکر خراسانی) و گرنت پژوهشی کاشانی (غیاث‌الدین جمشید کاشانی) را در دستور کار داریم. همچنین راه‌اندازی ستاد ماده ۱۳ قانون جهش تولید دانش بنیان را نیز پیگیری خواهیم کرد.



لینک منبع خبر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا