بلینکن: دنیای امروز بسیار دشوارتر از گذشته است
به گزارش ایسنا، «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا که برای رایزنی درباره تحولات در سوریه و احتمال برداشتن تحریمهای اعمال شده علیه دمشق در فرانسه به سر میبرد، با «ژان نوئل بارو» وزیر امور خارجه فرانسه نشست خبری مشترک برگزار کرد.
بلینکن در ابتدای نشست خبری خود بابت ارتباط سازنده فرانسه با آمریکا در ۴ سال گذشته (دولت جو بایدن) از «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه و وزیر امور خارجه دولت او قدردانی کرد.
طبق گفته وزیر امور خارجه آمریکا، سفر او به فرانسه، آخرین سفر خارجی او بهعنوان وزیر امور خارجه آمریکا خواهد بود.
بلینکن تصریح کرد: «دنیای امروز از همیشه رقابتیتر و دشوارتر است. اما هر ۲ کشور (آمریکا و فرانسه) از اراده مشترک برای مقابله با این بحرانها و چالشها برخوردار هستند.»
اذعان وزیر امور خارجه آمریکا به بحرانهای کنونی در دنیای امروز درحالی است که «جو بایدن» رئیس جمهور کنونی آمریکا و دولت او، خود عامل شکل گرفتن و تعمیق بسیاری از بحرانهای کنونی در جهان، از جمله نسلکشی جاری در غزه، ادامه یافتن جنایات رژیم صهیونیستی در منطقه و جنگ در اوکراین است.
با این وجود، بلینکن مدعی شد: «بهدنبال ساخت جهانی بهتر برای مردمان کشورمان، فرانسه و جامعه جهانی هستیم.»
او در توجیه «دستاوردهای ناشی از روابط سازنده واشنگتن و پاریس» به آتشبس در لبنان اشاره کرد و با وجود هشدار سازمان ملل و دیگر سازمانهای جهانی درباره نقض مکرر و آشکار این آتشبس توسط رژیم صهیونیستی، بلینکن مدعی شد: «با همکاری واشنگتن و پاریس، موفق به ایجاد آتشبس در لبنان شدیم که پابرجا باقی مانده است و میتواند آیندهای بهتر برای بیروت و روابط آن با اسرائیل رقم بزند.»
بلینکن مجددا مدعی شد: «ساختار ناظران آتشبس در لبنان موفقیتآمیز عمل کرده است. هرچند چالشهایی باقی مانده اما تاکنون، این ساختار پابرجا باقی مانده است. آتشبس میتواند به صلح منجر شود.»
او با اشاره مدعی شد: «در سوریه نیز، پس از سقوط پنج دهه حکومت خاندان اسد، اکنون مردم سوریه فرصتی برای ساخت آیندهای دارند که تحت سلطه یک دیکتاتور، یک قدرت خارجی یا گروهی تروریستی نباشد.»
نگرانی تصنعی بلینکن درباره مردم سوریه درحالی است که شرق این کشور و میادین نفتی سوریه و درآمد ناشی از آن همچنان تحت اشغال آمریکا است و واشنگتن همچنان تحریمهای خود علیه سوریه را حفظ کرده است.
از طرفی، ابراز امیدواری بلینکن برای ساخت «آیندهای بهتر» برای سوریه درحالی است که غرب سوریه همچنان تحت اشغال رژیم صهیونیستی است و اسرائیل همواره به حملات هوایی خود علیه سراسر سوریه ادامه داده است و کشورهای بسیاری نگران تبدیل شدن سوریه به هاب تروریستی در منطقه هستند.
او همچنین درحالی مدعی عدم قرارگیری شهروندان سوریه زیر سلطه «گروهی تروریستی» است که هیأت تحریر الشام و «محمد الجولانی»، رهبر این گروه، وابسته به القاعده هستند و تا پیش از سقوط دولت «بشار اسد» آمریکا برای موقعیت الجولانی، بهعنوان سرکرده یک گروه تروریستی، جایزهای ۱۰ میلیون دلاری تعیین کرده بود.
تعلیم ۱۵ هزار سرباز اوکراینی توسط آمریکا و فرانسه
بلینکن در ادامه به تحولات اوکراین پرداخت و مدعی همکاری موفقیت فرانسه و آمریکا برای دفاع از اوکراین شد و گفت: «آمریکا و فرانسه توانستند بیش از ۱۵ هزار سرباز اوکراینی تعلیم دهند. در ماههای آینده، رهبری فرانسه برای قرارگیری اوکراین در قویترین حالت ممکن خود در میدان نبرد یا میز مذاکرات، الزامی خواهد بود.»
او افزود: «امنیت اروپا و جهان در هم آمیخته است.»
بلینکن مدعی شد: «حمایت چین و کرهشمالی باعث شده تا تجاوز روسیه به اوکراین ادامه پیدا کند. تأثیر بازیگرانی خارجی بر جنگ میدان باعث شده تا تأثیر این جنگ بر جهان مشخص شود.»
او افزود: «همکاری بین آمریکا و فرانسه دستاوردهای بسیاری داشته که بر زندگی شهروندان 2 کشور تأثیر داشته است.»
بلینکن تصریح کرد: «به باور من در سالهای آینده، همکاری واشنگتن و فرانسه تعمیق خواهد یافت زیرا بسیاری از مشکلات در جهان، به همکاری نیاز دارد.»
ناممکن بودن ایده ترامپ درباره گرینلند
او در پاسخ به سوالی درباره احظارات اخیر «دونالد ترامپ» رئیس جمهور منتخب آمریکا علیه گرینلند و حمایت «ایلان ماسک» میلیاردر وابسته به ترامپ از راستگرایان افراطی در جامعه جهانی گفت: «در چهار سال گذشته نشان دادیم که با همکاری نزدیک با متحدانمان، قویتر خواهیم بود. ایده مطرح شده درباره گرینلند، ایده خوبی نیست و عملی نخواهد شد.»
بلینکن افزود: «برای حل مشکلات جهان به همکاری و اتحاد نیاز است. شرایط آمریکا در صورت همکاری با متحدان خود بسیار بهتر خواهد بود.»
وزیر امور خارجه آمریکا افزود: «دنیا منتظر انتقال دولت در آمریکا نخواهد بود.»
نزدیک بودن آتشبس در غزه
بلینکن افزود: «تحولات بسیاری درحال رخ دادن است. در خاورمیانه، ما به آتشبس نزدیک شدهایم، مشکلاتی باقی مانده اما پیشرفت بسیاری حاصل شده است. این توافق براساس پیشنهاد رئیس جمهور (بایدن) در ماه مه است.»
او تصریح کرد: «اگر تا پیش از روی کار آمدن دولت ترامپ موفق به رسیدن به آتشبس نشویم، همه دستاوردها به دولت بعدی منتقل خواهد شد.»
بلینکن مدعی شد: «اقدامات بسیاری برای عادی سازی روابط ریاض و تلآویو صورت گرفته است.»
او همچنین مدعی شکست «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه در اوکراین شد و گفت: «او به شکست راهبردی مکرر دچار شده و دولت آینده میتواند با رویکردی قوی مذاکره کند.»
بلینکن مدعی شد: «ما درحال ارائه شرایط بسیار مثبتی به دولت بعدی هستیم.»
او سوال خبرنگاران درباره اظهارات ایلان ماسک را بی پاسخ گذاشت و صرفا گفت: «او همچون دیگر شهروندان آمریکا حق دارد آزادانه اظهارات خود را بیان کند.»
وزیر امور خارجه آمریکا در پاسخ به سوال دیگری گفت: «از هیچ تلاشی برای ارائه شرایطی قوی به اوکراین دریغ نکردیم. اوکراین میتواند در سال ۲۰۲۵ از جایگاه قدرت مذاکره کند. در صورت شروع مذاکراتی بین مسکو و کییف، دولت آینده آمریکا باید بهدنبال بهترین توافق، یعنی بازدارندگی واقعی علیه روسیه باشد.»
او مدعی شد: «پوتین از جاهطلبیهای خود دست نخواهد کشید. هر توافقی باید مانع حملات مجدد روسیه به اوکراین شود. این مسئله به میتواند اشکال مختلفی به خود بگیرد. ارائه ضمانت امنیتی از سوی اروپا میتواند یکی از شیوههای ممکن باشد.»
بلینکن در پاسخ به سوالی درباره احتمال گسترش داعش در سوریه گفت: «جلوگیری از گسترش داعش در سوریه بسیار مهم است. حمله تروریستی در لوئیزیانا، نشاندهنده قدرت داعش است اما مسئله نگران کننده، تلاش 10 هزار مبارز زندانی داعش در سوریه است.»
او گفت: «این مسئله نگرانی مشترک آمریکا و فرانسه و دوستان کرد ما در سوریه است. داعش در دولت اول ترامپ شکست خورد، دولت آینده آمریکا مشابه دولت کنونی از گسترش داعش جلوگیری خواهد کرد. باید از نیروهای دموکراتیک سوریه برای مقابله با تروریسم حمایت کنیم.»
بلینکن افزود: «از طرفی، به علت نگرانی ترکیه بابت تروریستها در سوریه از جمله پ ک ک، درحال همکاری نزدیک با آنکارا هستیم. باید نیروهای خارجی حاضر در سوریه، از این کشور خارج و به نیروهای مسلح سوریه نپیوندند. از وقوع جنگ در سوریه جلوگیری خواهیم کرد و مطمئنیم دولت بعدی آمریکا نیز چنین خواهد کرد.»
انتهای پیام