آخرین اخبارجهان > آمریکا و اروپا

آسوشیتدپرس: لهستان در دوره ریاستش بر اتحادیه اروپا بر امنیت متمرکز می‌شود


به گزارش ایسنا، خبرگزاری «آسوشیتدپرس» گزارش کرد نزدیک به ۱۳ هزار نیروی گارد و سرباز مرزبانی در محل مرز مشترک ۴۰۰ کیلومتری لهستان و بلاروس مستقر شده‌اند؛ مرزی که از زمان شروع حمله روسیه به اوکراین در سه سال قبل تبدیل به یک منطقه حائل شده است. همچنین لهستان تدابیر امنیتی تقویتی مشابهی را نیز در محل مرز خود با منطقه کالینینگراد روسیه به اجرا در آورده است.

لهستان به عنوان حامی لجستیکی اصلی اوکراین در جنگ با روسیه شناخته می‌شود که از خاکش برای نقل و انتقال اکثریت محموله‌های تسلیحات و مهمات غرب برای اوکراین استفاده شده است. در مقابل روسیه نیز از خاک بلاروس به منظور نقل و انتقال قوا و پشتیبانی از نیروهایش در اوکراین استفاده می‌کند.

آسوشیتدپرس در این گزارش می‌نویسد: «از شهر پوووتسه درست در پشت مرز با بلاروس مشاهده می‌شود یک حصار فولادی ۵.۵ متری مجهز به سیم خاردار و دوربین‌های امنیتی بر فراز آن، جوامعی را که زمانی روابط دوستانه با هم داشتند اما حالا به دلیل جنگ به رقبای بیمناک از یکدیگر تبدیل شده‌اند جدا کرده است. علاوه بر آن پهپادها، بالگردها و خودروهای زرهی نیز در آنجا گشت‌زنی و رصد می‌کنند.

آسوشیتدپرس: لهستان در دوره ریاستش بر اتحادیه اروپا بر امنیت متمرکز می‌شود
تصاویر اختصاصی آسوشیتدپرس از تدابیر امنیتی لهستان در مرز با بلاروس

در ۱۶ ژانویه لهستان در مقام رئیس دوره‌ای اتحادیه اروپا از ۶۰ خبرنگار رسانه‌های بین‌المللی دعوت کرد تا از برنامه‌های امنیتی در محل این مرز دیدن کنند در حالی که مشاهده شد گذرگاه مرزی در این تاریخ بسته بوده و حدود ۴۰ مرزبان نیز در آنجا دیده می‌شدند.

در جاده‌ای در آنجا چند لایه مانع بتنی و سیم خاردار قرار داده شده بود انگار که قرار است جلوی پیشروی یک ارتش را بگیرند. نیروهای مرزبانی لهستان به سمت بلاروس دیده‌بانی می‌کردند.»

آسوشیتدپرس: لهستان در دوره ریاستش بر اتحادیه اروپا بر امنیت متمرکز می‌شود
تصاویر اختصاصی آسوشیتدپرس از تدابیر امنیتی لهستان در مرز با بلاروس

دولت ورشو مدعی است اجرای این تدابیر امنیتی ضروری بوده چون روسیه و بلاروس نوع خاصی از جنگ ترکیبی را علیه اروپا به راه انداخته‌ و به گروه‌های مهاجران عمدتا اهل آفریقا یا غرب آسیا کمک می‌کنند در راستای تحریک و بی‌ثبات سازی لهستان و بقیه اروپا از مرز عبور کنند.

دونالد تاسک نخست وزیر لهستان روز جمعه به خبرنگاران گفت: «ما سیاستمان در زمینه اعطای روادید را سختگیرانه‌تر کرده‌ایم و مهمتر از همه تصمیم گرفته‌ایم اعطای حق پناهندگی را هر زمان که شاهد عبور انبوه مهاجران از مرز با سازماندهی بلاروس و روسیه باشیم معلق کنیم.»

آسوشیتدپرس نوشته است: «سال گذشته میلادی نزدیک به ۳۰ هزار مهاجر برای عبور از مرز تلاش کردند و اکثر آنها را مردان جوانی اغلب اهل اتیوپی، اریتره و سومالی تشکیل می‌دادند. مقامات لهستانی می‌گویند که آنها با روادید توریستی یا دانشجویی وارد بلاروس می‌شوند و هزینه‌ای از ۸۰۰۰ تا ۱۲۰۰۰ دلار برای عبور از مرز پرداخت می‌کنند.

لهستان می‌گوید سرویس‌های امنیتی بلاروس و دیگر «سازمان‌دهندگان» به آن‌ها کمک می‌کنند؛ سازماندهندگانی که اکثرا اوکراینی‌هایی هستند که احتمالا در پی فرار از جنگ در این کشور گرفتار روزگار سختی شده‌اند. مقامهای مرزبانی می‌گویند آنها می‌توانند به ازای کمک به عبور هر فرد از مرز ۵۰۰ دلار کسب کنند.

آسوشیتدپرس: لهستان در دوره ریاستش بر اتحادیه اروپا بر امنیت متمرکز می‌شود
تصاویر اختصاصی آسوشیتدپرس از تدابیر امنیتی لهستان در مرز با بلاروس

همچنین نیروهای مرزبانی در لهستان ادعا می‌کنند که به طور معمول مورد حمله از سمت این مهاجران قرار می گیرند و آنها سال گذشته میلادی یک نیروی مرزبان را کشته و تعدادی دیگر را زخمی کرده‌اند.

آنها می‌گویند مهاجران با تیرکمان شلیک و مواد منفجره یا سنگ پرتاب می‌کنند، یا با اسپری فلفل به مرزبان‌ها حمله می‌کنند. بیش از ۴۰۰ مورد از این دست حملات در سال گذشته در این بخش از مرز به ثبت رسید که در پی آنها ۳۰۷ نفر در بیمارستان بستری شدند.»

در ادامه این گزارش نوشته شده است: سازمان امدادرسان پزشکی موسوم به «پزشکان بدون مرز» تصویر متفاوتی را ترسیم می‌کند. این سازمان خیریه می‌گوید که پزشکانش از نوامبر ۲۰۲۲ بیش از ۴۰۰ نفر از مهاجران را در این مرز درمان کرده‌اند در حالی که بسیاری از آنها هفته‌ها در جنگل‌های غیرقابل سکونت گرفتار و سرگردان بوده یا قربانی اعمال خشونت‌آمیز در مرز شدند.

با این حال راستی‌آزمایی چنین گزارشاتی به صورت مستقل تقریبا غیرممکن است چون دسترسی به این منطقه مرزی محدود است. سازمان های غیردولتی و رسانه ها باید به منظور دسترسی پیدا کردن به آنجا درخواست کسب مجوز ورود بدهند. آژانس‌هایی در اتحادیه اروپا و آژانس‌های بین‌المللی که در حوزه مهاجران کار می‌کنند نیز به آنجا دعوت نمی‌شوند هر چند که اطلاعات تماس خود را در اختیار مهاجران برای زمانی که آنها بخواهند شکایت کنند می‌گذارند.

لهستان اصرار دارد که سیاست «بازگرداندن» را در قبال این مهاجران اعمال می‌کند نه سیاست «پس زدن».

سرهنگ آندژی استاسیولوویچ، یک فرمانده ارشد مرزبانی لهستان گفت کسانی که به زور وارد شده‌اند «به بلاروس بازگردانده می شوند که این مطابق با چارچوب قانونی ما است.»

شورای پناهندگان نروژ که یک موسسه خیریه کمک به مهاجران است اما نظر دیگری دارد. این سازمان اعلام کرده آن طور که سازمان‌های غیردولتی گزارش داده‌اند از سال ۲۰۲۱ به این سو نزدیک به ۹۰۰۰ مورد «پس زدن خشونت آمیز» مهاجران از سوی لهستان در این مرز که از آن به عنوان “منطقه مرگ اروپا” توصیف کرده گزارش شده است.

طبق قوانین بین‌المللی پس زدن مهاجران به معنی محروم کردن افرادی که ممکن است به دلیل هراس از امنیت خود به دنبال استفاده از حق درخواست پناهندگی باشند غیرقانونی است.

انتهای پیام



لینک منبع خبر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا