آخرین اخباراستان ها > سیستان و بلوچستان

ثبت ۹ اثر سیستان و بلوچستان در فهرست میراث ملی ناملموس



ثبت ۹ اثر سیستان و بلوچستان در فهرست میراث ملی ناملموس

محمدهادی طهرانی مقدم در گفت وگو با ایسنا، اظهار کرد: همزمان با برگزاری شورای ملی ثبت ناملموس به میزبانی استان بوشهر و گرامیداشت روز ملی خلیج فارس، ۹ پرونده پیشنهادی از سیستان و بلوچستان نیز مورد بررسی شورا قرار گرفت.

مدیرکل میراث فرهنگی سیستان وبلوچستان افزود: عناوین پرونده‌های ارائه شده استان شامل آواز ماهیگیران بلوچ (امبا)، مهارت استحصال نمک، مهارت صید سنتی ماهی در رودخانه سرباز با روش گوزک، مهارت تهیه خوراک محلی از جمله حلوای مدر، پُشک، حلوای دانه ریز، زیرگ آپ، پیماز آپ و مهارت تهیه دودپتی بود.

وی ادامه داد: با توجه به وسعت سیستان و بلوچستان و زنده بودن بسیاری از سنت ها، دانش‌های بومی و آیین های کهن، ثبت میراث ناملموس اقدامی لازم و ضروری جهت معرفی، صیانت و پاسداری از این میراث با ارزش خواهد بود.

به گفته طهرانی مقدم، با ثبت این پرونده‌ها، تعداد میراث ناملموس سیستان وبلوچستان که به ثبت ملی رسیده اند به عدد ۱۳۷ رسید.

انتهای پیام



لینک منبع خبر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا