قوانین موجود بکارگیری سلاح توان عملیاتی را از پلیس میگیرد
به گزارش سایت نظام وظیفه به نقل از مهر، سردار مهدی حاجیان در یک برنامه تلویزیونی با اشاره به شهادت ناجوانمردانه شهید علی اکبر رنجبر، درباره قانون بکارگیری سلاح اظهار کرد: برای حمل و بکارگیری سلاح، قانون «بکارگیری سلاح» در ۱۷ ماده وجود دارد که مصوبه حدوداً ۲۰ سال پیش است.
سخنگوی فرماندهی انتظامی کشور افزود: قانون مذکور با عنوان «بکارگیری سلاح» به نیروهای مسلح مخصوصاً انتظامی اختیاراتی داده است، در ماده دو قانون مذکور، شرایطی از جمله سالم بودن مأمور از نظر روانی و آموزش وی، در ماده سه، ۱۰ و در ماده ۶، ۶ شرط گذاشته شده است.
وی تصریح کرد: یعنی در موقع درگیری، یک مأمور که در کسری از زمان باید تصمیم بگیرید و از سلاح خود برای دفاع از مردم استفاده کند، شرایط مذکور را باید در ذهن خود پرورش دهد که آیا این شرایط وجود دارد یا خیر لذا شرایط مذکور باعث میشود توان ریسک از پلیس گرفته شده و توان عملیاتی پلیس کاهش پیدا میکند.
این مقام انتظامی بیان کرد: در روند رسیدگی نیز اگر پلیس در صحنه جرم از اسلحه استفاده کرد، باید اثبات کند که در چه وضعیتی قرار داشته که از اسلحه استفاده کرده است یعنی بعد از یک عملیات قاعدتاً پلیس باید وارد پروسههای و درگیریهای قضائی، بازجویی، بازخواست و سوال و جواب شود که چرا از اسلحه استفاده کردی؟ چگونه از اسلحهات استفاده کردی؟ آیا شرایط رعایت شده است؟ بعضاً نیز وکیل مدافع [طرف مقابل پرونده] میگوید آن شرایط لحاظ نشده و قاعدتاً پلیس را دچار یک درگیری ذهنی، خانوادگی و اجتماعی میکند که این موضوع توان عملیاتی پلیس را میگیرد.